για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η Τράπεζα της Ελλάδας, αποδεικνύει και επιβεβαιώνει με στοιχεία τη μείωση των εσόδων από τον τουρισμό κατά 575.000.000 ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου.
 
Η Κυβέρνηση, όμως, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία που εγκαίρως είχε επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες που θα προκαλούσε η υπερφορολόγηση του τουριστικού προϊόντος.
 
Ο πρωθυπουργός, από την Κρήτη, χθες, σε μια επίδειξη πολιτικού στρουθοκαμηλισμού και άρνησης της πραγματικότητας, μίλησε ξανά για αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, αποκρύπτοντας τη μείωση των εσόδων, που αποτελεί ένα ηχηρό σήμα κινδύνου για τον τουρισμό μας.
 
Ο κ. Τσίπρας αγνοεί ότι το πρόσημο στον τουρισμό για την αποτίμηση μιας χρονιάς, το καθορίζουν τα έσοδα και όχι ο αριθμός των επισκεπτών.
 
Σύμφωνα με τη λογική του πρωθυπουργού, αν το 2017 έχουμε αύξηση των επισκεπτών αλλά μειωθούν και πάλι τα έσοδα από τον τουρισμό, όλα θα πηγαίνουν καλά.
 
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφεύγει να δει την πραγματικότητα και τις συνέπειες από τη μείωση των τουριστικών εσόδων. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι δεν έχει σχέδιο για τον τουρισμό μας.
 
Η αναστροφή της τάσης μείωσης των εσόδων στον τουρισμό, απαιτεί μια άλλη πολιτική που θα στοχεύει:
 
– Στη μείωση των φόρων και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του  τουριστικού μας προϊόντος.
 
– Στη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για μεγάλου μεγέθους στρατηγικές επενδύσεις στον τουρισμό, που θα αυξήσουν τα τουριστικά έσοδα και θα προσελκύσουν τουρίστες με υψηλό εισόδημα».