Την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Μάλιστα, ο Μάνος Κόνσολας αναφέρεται και στη λειτουργία του νέου νοσοκομείου Καρπάθου, για το οποίο δεν έχει εγκριθεί ακόμα οργανισμός, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνειρμοί ότι η κυβέρνηση, απλά, θα μεταφέρει τους γιατρούς του Κ.Υ. Καρπάθου στο νοσοκομείο, χωρίς να καλύψει τις ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι στην Κάρπαθο υπάρχουν έξι ειδικευμένοι γιατροί και ένας οδοντίατρος, οι οποίοι δεν επαρκούν για να καλύψουν, όχι μόνο τις βάρδιες για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, αλλά και τις ανάγκες έντεκα (11) χωριών και των δέκα χιλιάδων μονίμων κατοίκων του νησιού. Ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο, που ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται, το πρόβλημα εντείνεται.

Επισημαίνει ότι το νησί, εδώ και πέντε χρόνια, δεν διαθέτει καρδιολόγο και ορθοπεδικό, ενώ εδώ και δύο χρόνια δεν έχει καλυφθεί η ειδικότητα του χειρουργού.

Στο τέλος, μάλιστα, του χρόνου, συνταξιοδοτούνται δύο γιατροί, ο παιδίατρος και ο γυναικολόγος.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πραγματοποιήθηκε και απόσπαση γιατρού που υπηρετεί στο Κ.Υ. Καρπάθου για να καλυφθούν οι ανάγκες γειτονικού νησιού.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι, με αυτές τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες, δεν μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Κέντρου Υγείας του νησιού και ζητά την άμεση κάλυψη των ειδικοτήτων γιατρών που ανέφερε.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

21.11.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ