«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει άμεσα να κλείσει το θέμα της δημιουργίας hot spot παραμονής και φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών σε νησιά που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς.
 
Οι συνέπειες για τον τουρισμό είναι ολέθριες.
 
Η Κως, ο τέταρτος κορυφαίος τουριστικός προορισμός, πληρώνει βαρύ τίμημα.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που δεν αμφισβητούνται, οι προκρατήσεις για τη νέα τουριστική περίοδο στην Κω, βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.
Υπάρχει μείωση κρατήσεων της τάξης του  86% από την Αυστρία,  44% από τη Γερμανία, 48% από την Ολλανδία, 40% από τις Σκανδιναβικές χώρες, και 35% από την Αγγλία.
 
Η ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει νησιά που αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς σε κέντρα παραμονής και καταγραφής παράνομων μεταναστών και προσφύγων, δεν έχει προηγούμενο.
 
Έχει όμως βαρύτατο κόστος για τον τουρισμό μας.
 
Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον Πρωθυπουργό να κλείσει άμεσα το θέμα δημιουργίας hot spot σε νησιά που αποτελούν τουριστικό προορισμό, όπως η Κως.
 
Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα έχει εγκληματικές συνέπειες.
 
Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στη δημιουργία hot spot στην ηπειρωτική χώρα σε ειδικά επιλεγμένους χώρους, όπως είχε αρχικά προταθεί από τον αρμόδιο επίτροπο κ. Αβραμόπουλο.
 
Είναι καιρός, όμως, να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να καταστρέφει και να διαλύει με τις ιδεοληψίες της, νησιά που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς».