«Ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα στην τρίτη εκλογική αναμέτρηση, μέσα σε 8 μήνες, για να απομακρύνει τον κ. Λαφαζάνη και την κα. Κωνσταντοπούλου.
 
Βάζει το κόμμα και τον εαυτό του, πάνω από την πατρίδα.
 
Τα προσωπικά πολιτικά του αδιέξοδα τα μετατρέπει σε αδιέξοδα για τη χώρα και τους πολίτες. Μετά τις εκλογές είναι βέβαιο ότι θα προκύψει η ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων, όπως έγινε και με το αλήστου μνήμης δημοψήφισμα με το οποίο ο κ.Τσίπρας κορόιδεψε τους πολίτες.
 
Είναι βέβαιο ότι δεν θα επιστρέψουν καταθέσεις στις τράπεζες, μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και αστάθειας.
 
Εμείς δεν φοβόμαστε, μιλούσαμε και μιλάμε πάντα με τη γλώσσα της αλήθειας.
 
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα σκίσει το μνημόνιο για να φέρει το τρίτο και πιο επώδυνο μνημόνιο.
 
Ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών και έκλεισε τις τράπεζες και επέβαλλε capital controls.
 
Ποια είναι τα «επιτεύγματά» του αυτούς τους 8 μήνες:
 
– Δε δεχόταν τα μέτρα του μέιλ Χαρδούβελη, ύψους 1,5 δις ευρώ, για να βγούμε από το μνημόνιο και να περάσουμε στην προληπτική γραμμή στήριξης. Αποτέλεσμα να φέρει ένα τρίτο μνημόνιο με μέτρα ύψους 14 δις ευρώ.
 
– Το 2014 είχε κλείσει με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια. Το 8μηνο της δήθεν διαπραγμάτευσης και των αυτοσχεδιασμών του κ. Τσίπρα έφερε ύφεση 3%.
 
– Οι τράπεζες είχαν ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση μέσα στο 2014 και διέθεταν κεφαλαιακή επάρκεια. Στο 8μηνο του κ. Τσίπρα έφυγαν 45 δις ευρώ από τις τράπεζες, το τραπεζικό μας σύστημα οδηγήθηκε σε κατάρρευση και τέθηκαν σε κίνδυνο οι καταθέσεις των πολιτών.
 
Αντέχει η χώρα άλλα ψέματα, όπως αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας;
 
Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ασφάλεια. Χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που να απαρτίζεται από τις πιο ικανές και δημιουργικές δυνάμεις.
 
Οι πολίτες είναι αυτοί που θα αναλάβουν την ευθύνη για να τερματιστεί αυτή η καταστροφική περίοδος.
 
Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί δύναμη ευθύνης και σταθερότητας. Είναι βέβαιο ότι κάναμε και εμείς λάθη. Είπαμε, όμως, και λέμε την αλήθεια στους πολίτες.
 
Η χώρα πρέπει να κοιτάξει μπροστά».