επισημαίνει με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας κ.Κουρουμπλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας.
 
Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι η περικοπή των προγραμμάτων εφημεριών στα Κέντρα Υγείας και στα περιφερειακά ιατρεία των νησιών, δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες των νησιών ενώ προκαλεί πολλαπλά προβλήματα λόγω του γεγονότος ότι αυτές οι περικοπές έγιναν εν μέσω της τουριστικής περιόδου.
 
Ο κ.Κόνσολας ζητά να αναθεωρηθεί άμεσα η απόφαση περικοπής 
εφημεριών και ζητά ενημέρωση για το αν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα των εφημεριών του ιατρικού και νοσηλευτικού  προσωπικού το πρώτο εξάμηνο του 2015.
 
Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει επίσης ότι η Τήλος και οι Λειψοί παραμένουν χωρίς γιατρό, εν μέσω της τουριστικής περιόδου,και ζητά από τον Υπουργό Υγείας να καλύψει άμεσα τα κενά έστω και με την τοποθέτηση στρατιωτικών γιατρών και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής ʼμυνας.
 
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ.Κόνσολα, έχει ως εξής:
                                    
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
1.Κύριο Υπουργό Υγείας
2.Κύριο Υπουργό Εθνικής ʼμυνας
 
ΘΕΜΑ: ‘’ Ανάκληση της απόφασης για την περικοπή των προγραμμάτων εφημεριών στα Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία των νησιών του Αιγαίου’’
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Η απόφαση της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου για την περικοπή των προγραμμάτων εφημεριών στα Κέντρα Υγείας και στα περιφερειακά ιατρεία των νησιών του Αιγαίου, ήρθε στην πιο ακατάλληλη στιγμή.
 
Εν μέσω τουριστικής περιόδου κάτοικοι και επισκέπτες των νησιών μας, μένουν χωρίς υγειονομική κάλυψη και ασφάλεια , με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν επείγοντα περιστατικά και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
 
Πριν από τρεις μέρες, στη Νότια Ρόδο, μία γυναίμα έχασε τη ζωή της αφού δεν εφημέρευε το Κέντρο Υγείας στο Γεννάδι.
 
Την ίδια στιγμή στους Λειψούς και στην Τήλο δεν υπάρχουν γιατροί ενώ οι περικοπές στα προγράμματα εφημεριών στα κέντρα υγείας και στα περιφερειακά ιατρεία εντείνουν όχι μόνο τα προβλήματα στις δομές δημόσιας υγείας αλλά και την ανασφάλεια των πολιτών στα νησιά.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
 
1.Εάν προτίθεται να ενισχύσει με τους αναγκαίους πόρους την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου προκειμένου να ενισχυθεί το πρόγραμμα εφημεριών στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών του Αιγαίου.
 
2.Εάν υπάρχουν οφειλές στα δεδουλευμένα εφημεριών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και πότε προβλέπεται να εξοφληθούν.
 
3.Εάν προτίθεται να τοποθετήσει άμεσα γιατρούς σε Τήλο και Λειψούς έστω και με την τοποθέτηση στρατιωτικών γιατρών και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής ʼμυνας.
 
Ο Ερωτών Βουλευτής 
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου