Ο κ. Κόνσολας είχε συνάντηση με τη νέα Πρόεδρο του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, κα. Λήδα Σαρίκα, με την οποία συζήτησαν  τα προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου και των δομών δημόσιας υγείας στο νησί. 
Παράλληλα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου σε έκτακτη συνεδρίαση, όπου κατέθεσαν στο Βουλευτή Υπόμνημα  σχετικά με τις παθογένειες του νοσοκομείου.
 
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκαν τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, θέματα τα οποία θα φέρει στη βουλή ο κ. Κόνσολας με Eρώτηση που θα καταθέσει σύντομα.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε συναντήσεις με το Δήμαρχο Λέρου, κ. Μιχάλη Κόλλια, αλλά και με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Μιχάλη Κοντραφούρη. Παρέστη, επίσης, στη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου μαζί με τους Δημάρχους Πάτμου και Λειψών.
 
Ο Μάνος Κόνσολας έγινε δέκτης της ανησυχίας φορέων και πολιτών του νησιού, για τη μείωση του τουριστικού ρεύματος στο νησί, λόγω του μεταναστευτικού αλλά και των νέων φορολογικών επιβαρύνσεων στο τουριστικό προϊόν.
 
Ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Λέρου και Λειψών, κ. Μανώλη Μαθιουδάκη, και με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, και επισήμανε ότι: «Ο τουρισμός στη Λέρο αντιμετωπίζει τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό και στην οικονομία».
 
Παράλληλα, ενημέρωσε τους φορείς και τους πολίτες για την Eρώτηση που κατέθεσε, μαζί με τον Τομεάρχη Μεταφορών της Ν.Δ., Κώστα Καραμανλή και άλλους τρεις Βουλευτές, για την παραχώρηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων στο νέο υπερταμείο, ανάμεσα στα οποία είναι και το αεροδρόμιο της Λέρου.
 
Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί και να εκσυγχρονιστεί το αεροδρόμιο, αλλά πρέπει να διασφαλιστεί και η απρόσκοπτη λειτουργία του. Επισήμανε ότι η παραχώρησή του στο νέο υπερταμείο, δεν συνδέεται με δέσμευση για συνέχιση της χρηματοδότησής του από την ΥΠΑ, ενώ προβληματισμούς προκαλεί και η μείωση του αριθμού των επιδοτούμενων αεροπορικών δρομολογίων από και προς τη Λέρο.