Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι οικογένειες των παιδιών που πάσχουν από νοητικά ή κινητικά προβλήματα, δυσκολίες ή αναπηρίες.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας η κυβέρνηση, μέσα στο 2018, προχώρησε σε αλλαγές στο πλαίσιο εφαρμογής του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών (ΕΚΠΥ) οι οποίες προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στις οικογένειες των παιδιών που πάσχουν από νοητικά ή κινητικά προβλήματα, δυσκολίες ή αναπηρίες και χρήζουν ειδικών θεραπειών.

Πριν από ένα περίπου μήνα και πλέον, η κυβέρνηση προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, αλλάζοντας τη διαδικασία και υποχρεώνοντας τους εργοθεραπευτές που παρέχουν θεραπείες ειδικής αγωγής, να προμηθευτούν κλειδάριθμο και να ενταχθούν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η αντίδραση των εργοθεραπευτών, οι οποίοι αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη διαδικασία, έχει και πάλι ως θύματα τα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους, αφού δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονική συνταγογράφηση και αποζημίωση των ειδικών θεραπειών.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι όλα αυτά συνδέονται με τη μείωση των κονδυλίων για την ειδική αγωγή, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, και καλεί τον Υπουργό Υγείας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Βουλευτή Δωδεκανήσου.

21.05.2019, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ