Στο πλαίσιο της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα προβλήματα του νησιού και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της παραλαβής και λειτουργίας του ιατρείου του νησιού αλλά και του εξοπλισμού του.
 
Ο Μάνος Κόνσολας προχώρησε σε άμεση παρέμβαση προς τη 2η ΔΥΠΕ προκειμένου να αρθεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την παραλαβή του κτιρίου που θα στεγάσει το ιατρείο, την προκήρυξη του διαγωνισμού που αφορά στον αναγκαίο εξοπλισμό του, την προμήθεια των σχετικών αναλωσίμων και τη λειτουργία του ασθενοφόρου.
 
Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αναδείχθηκε, επίσης, το ζήτημα της υποστελέχωσης του Δήμου Κάσου, που έχει μείνει με έναν μόνο υπάλληλο τη στιγμή που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου καταθέτει άμεσα, εντός της εβδομάδας, σχετική Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας την εξαίρεση των μικρών νησιωτικών δήμων από την απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού όχι μόνο ΠΕ αλλά και ΔΕ.
 
Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο κ. Κόνσολας επισήμανε:
 
«Η Πολιτεία οφείλει να καταλάβει ότι στους μικρούς νησιωτικούς δήμους δεν μπορούν να καλυφθούν τα κενά με μετατάξεις. 
 
Πολύ απλά γιατί στα μικρά νησιά δεν υπάρχουν άλλες δημόσιες υπηρεσίες για να λειτουργήσουν ως δεξαμενή για τις μετατάξεις.
 
Ο Δήμος Κάσου αν δεν στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Η απαγόρευση των προσλήψεων για τους μικρούς νησιωτικούς δήμους πρέπει να ανασταλεί».
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναδεικνύει και την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης του Δήμου Κάσου προκειμένου να προχωρήσει η αποκατάσταση του ιστορικού Πυργόμυλου του Πελεγράτη που υπέστη ζημιές από το σεισμό και αποτελεί ιστορικό σύμβολο του αγώνα της ανεξαρτησίας της Κάσου.
 
Ζητά, επίσης, να γίνουν μετασεισμικοί έλεγχοι για την καταλληλότητα των δημόσιων κτιρίων, των σχολείων του νησιού και των έργων υποδομής.
 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:
 
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
 
ΘΕΜΑ: «Έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Κάσου για την αποκατάσταση των προβλημάτων από τους σεισμούς και διενέργειας μετασεισμικών ελέγχων δημόσιων κτιρίων»
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Η Κάσος δοκιμάστηκε πρόσφατα από ένα ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μέρος του ιστορικού Πυργόμυλου του Πελεγράτη, που αποτελεί ιστορικό σύμβολο του αγώνα της ανεξαρτησίας, ενώ υπήρχαν ζημιές και σε άλλες υποδομές του νησιού για την αποκατάσταση των οποίων επιβάλλεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση του δήμου.
 
Παράλληλα, είναι απαραίτητο να υπάρξει μετασεισμικός έλεγχος για τα δημόσια κτίρια, για τα σχολεία του νησιού και τα άλλα έργα υποδομής από ειδικό συνεργείο, με δεδομένο ότι το νησί βρίσκεται σε μια περιοχή με έντονη σεισμική δραστηριότητα.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
 
1. Εάν προτίθενται να προχωρήσουν σε μετασεισμικό έλεγχο των δημόσιων κτηρίων, των σχολείων και των έργων υποδομής στο νησί.
 
2. Εάν το Υπουργείο Εσωτερικών προτίθεται να προχωρήσει στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Κάσου για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό.
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
 
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου