Έντονη παρέμβαση για την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Κρεμαστή της Ρόδου, από το Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα.

Ο Βουλευτής προχώρησε σε δύο διαβήματα, το ένα προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, κ. Παύλο Μυλωνά, από τον οποίο ζητά να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση, τη στιγμή, μάλιστα, που ο Δήμος, στον οποίο ανήκει το κτίριο, είναι διατεθειμένος να μειώσει το ενοίκιο αλλά και να προχωρήσει σε εργασίες βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, ουσιαστικά, η Εθνική Τράπεζα αναγκάζει τους πολίτες να μετακινούνται στη Ρόδο για να κάνουν τις τραπεζικές συναλλαγές τους.

Ο Μάνος Κόνσολας, όμως, ζητά και την παρέμβαση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, που έχει εποπτικό ρόλο και αρμοδιότητα. Στο διάβημά του προς τον κ. Στουρνάρα, ο κ. Κόνσολας  επισημαίνει:

«Όσο και αν οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να αναδιαρθρώσουν τις υπηρεσίες τους, θα πρέπει να συνυπολογίζονται και κρίσιμα δεδομένα, όταν λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση, όπως ο δείκτης και το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών στις τραπεζικές συναλλαγές τους.

Στην προκειμένη περίπτωση είναι εμφανές ότι δεν ελήφθη υπ’ όψιν αυτό το δεδομένο.

Το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κρεμαστή εξυπηρετεί 25.000 πολίτες στις τραπεζικές τους συναλλαγές και μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή, με αρκετές επιχειρήσεις. Στην περιοχή, μάλιστα, δεν υπάρχει άλλο τραπεζικό κατάστημα για να κάνουν τις συναλλαγές τους οι πολίτες».

O Mάνος Κόνσολας ζητά από τον κ. Στουρνάρα να διερευνήσει αν ελήφθη υπόψη αυτό το δεδομένο, στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης αφού ως Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας έχει εποπτικό ρόλο και αρμοδιότητα.