Συγκεκριμένα, στην επιστολή του θίγει για ακόμη μία φορά το ζήτημα της μεθοδευμένης, εδώ και δύο χρόνια, ακύρωσης της ίδρυσης τμήματος διοίκησης τουριστικών σπουδών με έδρα τη Ρόδο αλλά και των αγγλόφωνων τμημάτων τουριστικών σπουδών.
Ο κ. Κόνσολας, κοινοποίησε στον Υπουργό το συλλογικό υπόμνημα των φορέων του νησιού, το οποίο είχε αποσταλεί στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου, σύμφωνα με το οποίο όλοι προσυπέγραφαν την ίδρυση του τμήματος στη Ρόδο και του ζητά να επανεξετάσει, έστω και τώρα το ζήτημα. Προτείνει, επιπλέον, την πραγματοποίηση συνάντησης μαζί με όλους τους φορείς, προκειμένου να διαπιστώσει η ηγεσία του Υπουργείου τη σημασία που έχει για τη χώρα αυτή η καθολική απαίτηση της Ρόδου.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, ζήτησε, επίσης, από τον Υπουργό, να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Μορφωτικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, παρουσία της ηγεσίας των Υπουργείων, και των φορέων της εκπαίδευσης και του τουρισμού για να συζητηθούν στη Βουλή τα ζητήματα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Κοινοποίησε, μάλιστα, και παλαιότερες επιστολές που απέστειλαν μαζί με Βουλευτές άλλων κομμάτων που είναι και μέλη της αρμόδιας επιτροπής, στις οποίες δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση.
Σε δήλωσή του ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει:
«Η Ρόδος δεν παραιτείται από αυτή την προσπάθεια. Η Ρόδος έχει απογοητευτεί. Όλοι είμαστε βαθύτατα προσβεβλημένοι από την απόφαση της ηγεσίας να επανιδρύσει το τμήμα διοίκησης τουρισμού στη Χίο και όχι στη Ρόδο.
Η κωλυσιεργία των δύο τελευταίων χρόνων είναι αδικαιολόγητη.
Γιατί η παρούσα κυβέρνηση δεν προχώρησε στην έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων και των κανονιστικών πράξεων που απαιτούνταν, αφού είχε ψηφιστεί η ίδρυση και του ελληνικού και του αγγλόφωνου τμήματος από την προηγούμενη;
Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο για τη Ρόδο, έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.
Δεν παραιτούμαστε από το στόχο να μετατραπεί η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου κέντρο της τουριστικής εκπαίδευσης».