Επιπρόσθετα, ο κ. Κόνσολας με επιστολή που απέστειλε προς τους 2 υπουργούς και προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζητά να υπάρξει συνεννόηση ώστε να διαφανεί ποια από τις τρεις προτάσεις που έχει κατατεθεί κατά καιρούς, μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα (Στέγαση Δικαστηρίων, Αστικού Τύπου Κέντρο Υγείας, Στέγαση Υπηρεσιών ΙΚΑ). 
 
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής: 
 
 
E Π Ι Κ Α Ι Ρ Η      Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
1. Κύριο Υπουργό Υγείας
2. Κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
 
ΘΕΜΑ: ” Αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου” 
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Μετά την κατασκευή του νέου νοσοκομείου της Ρόδου, προέκυψε η ανάγκη της αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου στην πόλη. 
Κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί σχέδια και προθέσεις αξιοποίησής του, χωρίς, όμως, να υλοποιηθούν ή να δρομολογηθούν. 
 
Το αποτέλεσμα είναι να έχει παραδοθεί το κτίριο στη φθορά και στην παρακμή του χρόνου αλλά και να έχει μετατραπεί σε χώρο διακίνησης ναρκωτικών και τέλεσης παραβατικών πράξεων αλλά και συγκέντρωσης περιθωριακών στοιχείων. 
 
Οι πολίτες της Ρόδου δεν έχουν άλλα περιθώρια ανοχής, δεν μπορούν να βλέπουν τη «γκετοποίηση» και υποβάθμιση ενός δημόσιου χώρου που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να στεγάσει δημόσιες υπηρεσίες, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν και δεδομένες ανάγκες. 
 
Το Υπουργείο Υγείας έχει εξαγγείλει τη δημιουργία Αστικού Τύπου Κέντρου Υγείας στο συγκεκριμένο χώρο, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης, επί υπουργίας του κ. Ρουπακιώτη αλλά και παλαιότερα, είχε εξαγγείλει νομοθετική ρύθμιση ώστε να περιέλθει σε αυτό η αρμοδιότητα και να στεγαστούν στο παλιό νοσοκομείο τα δικαστήρια της Ρόδου. 
 
Υπάρχει, επίσης, και ανάγκη στέγασης των υπηρεσιών του ΙΚΑ στη Ρόδο, τη στιγμή, μάλιστα, που πληρώνει ενοίκιο για να στεγάζεται και δεν επαρκούν και οι χώροι για τις υπηρεσίες του Ιδρύματος και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. 
 
Η τοπική κοινωνία απαιτεί να υπάρξει οριστική λύση. Να αξιοποιηθεί ο χώρος του παλιού νοσοκομείου άμεσα, από όποιο υπουργείο έχει τις διαθέσιμες πιστώσεις αλλά και την πραγματική βούληση να υλοποιήσει όσα έχουν εξαγγελθεί κατά καιρούς. 
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί
 
 Ποιες είναι οι προθέσεις και ο σχεδιασμός τους για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου και αν είναι σε θέση να δρομολογήσουν και να χρηματοδοτήσουν την αξιοποίηση του.