Το ζήτημα της άνισης αντιμετώπισης ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών και των φροντιστηρίων, που αναγκάζονται να υποβάλουν εκ νέου δικαιολογητικά στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) αναδεικνύει με Ερώτησή του στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αναφέρει ότι το 2015, ο  Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, επέβαλε στα κέντρα ξένων γλωσσών και τα φροντιστήρια να επικαιροποιήσουν τις άδειές τους και πολλοί ιδιοκτήτες συμμορφώθηκαν καταθέτοντας τα έγγραφα και δικαιολογητικά που επιβεβαίωναν τις αλλαγές αλλά και χρήματα, ως παράβολο.

Το παράδοξο, όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, είναι, ότι ο ΕΟΠΠΕΠ, σήμερα, απαιτεί από φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, ασχέτως αν είχαν καταθέσει ή όχι, τα απαραίτητα έγγραφα το 2015, να μπουν στη διαδικασία να καταθέσουν εκ νέου τα εξής δικαιολογητικά.

– Οικοδομική άδεια θεωρημένη για σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

– Βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης από ιδιώτη μηχανικό μαζί με σχέδια κάτοψης του χώρου.

Ο Μάνος Κόνσολας, επισημαίνει ότι ο ΕΟΠΠΕΠ τους αναγκάζει να ξαναπληρώσουν και μεταφέρει ένα πολύ κακό μήνυμα: ότι όποιοι είναι νόμιμοι και συμμορφώνονται με τις κείμενες διατάξεις, τιμωρούνται.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

16.11.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΝΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ