Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πολυδύναμο Ιατρείο στο Καστελλόριζο, λόγω της έλλειψης προσωπικού, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι, ενώ οι οργανικές θέσεις στο Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης, φαινομενικά δείχνουν ότι έχουν καλυφθεί, στην πραγματικότητα, όμως, κάποιοι που τις κατέλαβαν, αποσπάστηκαν σε άλλες θέσεις με αποτέλεσμα το Ιατρείο να είναι υποστελεχωμένο.

Αυτή τη στιγμή, υπηρετεί μία ιατρός με την ειδικότητα καρδιολόγου, μια ειδικότητα απόλυτα απαραίτητη για την κάλυψη των αναγκών στο νησί.

Σε λίγο καιρό, όμως, αποχωρεί, αφού έρχεται νέος αγροτικός γιατρός. Θεωρητικά στο Καστελλόριζο υπάρχουν δύο θέσεις γιατρών, με τη διαφορά βέβαια ότι ο δεύτερος γιατρός έχει αποσπαστεί εδώ και 8 χρόνια στην Αττική.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά ενημέρωση από τον Υπουργό για το θέμα των αποσπάσεων, επισημαίνοντας ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η πρακτική να καταλαμβάνονται οργανικές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα ακριτικά νησιά και στη συνέχεια αυτοί που τις καταλαμβάνουν να αποσπώνται σε άλλες δομές δημόσιας υγείας, τη στιγμή, μάλιστα, που δεν λειτουργεί και η διαδικασία των μετατάξεων.

Παράλληλα, αναδεικνύει την έλλειψη δυνατότητας απλών αιματολογικών εξετάσεων στο νησί, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στη Ρόδο και να παραμένουν εκεί αφού δεν υπάρχουν δρομολόγια επιστροφής την ίδια ημέρα.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

20.11.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΕΓΙΣΤΗΣ