Γνωρίζουν ποιοι τους είπαν την αλήθεια και ποιοι τους είπαν ψέματα.
Έχουν αποτιμήσει τις συνέπειες της 7μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οδήγησε στο πιο σκληρό μνημόνιο με μέτρα 13 δις, σε κλειστές τράπεζες και capital controls.
Ο λαϊκισμός και οι ψευδαισθήσεις κόστισαν πολύ ακριβά στη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία δεν υπόσχεται μαγικές λύσεις γιατί δεν υπάρχουν.
Είναι η μόνη συμπαγής παράταξη, που μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα και τη σταθερότητα.
Η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας διασφαλίζει ομαλές πολιτικές εξελίξεις. Κυρίως, όμως, διασφαλίζει το σχηματισμό μιας σοβαρής και αξιόπιστης κυβέρνησης, που θα αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες.
 
2.Γιατί θα πρέπει οι πολίτες να ψηφίσουν ΝΔ; Τι θα πρέπει να μετρήσουν αναλογιζόμενοι τη στάση που έχει τηρηθεί μέχρι τώρα από την ηγεσία του κόμματος;
 
Η Νέα Δημοκρατία έρχεται για να ενώσει και όχι να διχάσει τους πολίτες.
Ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς ξεπεράστηκε, πλέον, από την ίδια την πραγματικότητα.
Ο συναινετικός λόγος του Προέδρου της Ν.Δ.,  κ. Ε.Μεϊμαράκη, συμβάλλει στο να συναντηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις αλλά και οι πολίτες που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Απέναντι μας είναι ο κ. Τσίπρας που επιμένει στα ξεπερασμένα διχαστικά διλήμματα, που απειλεί να μας «τελειώσει». Ποιους να τελειώσει άραγε και με ποιο τρόπο; Τους πολίτες που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία;
Η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, συνένωση δυνάμεων και μια νέα κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα έχουμε συμφωνήσει εμείς οι ίδιοι.
 
 
3.Ποιές είναι οι δεσμεύσεις σας προς τους Δωδεκανησίους; 
 
Δεν πρόκειται να δώσω καμία υπόσχεση, σαν και αυτές που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ τον προηγούμενο Ιανουάριο.
Δεν πρόκειται να πω ότι θα σκίσουμε το μνημόνιο που φέρει πλέον την υπογραφή  Τσίπρα – Καμμένου. Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη και για να την αντιμετωπίσουμε χρειάζεται ειλικρίνεια, συνεργασία και σκληρή προσπάθεια.
Είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσω να δίνω μάχες για τα Δωδεκάνησα, με μεγαλύτερη ορμή και θέληση.
Η μοναδική υπόσχεση που μπορώ να δώσω και είμαι βέβαιος ότι θα την τηρήσω, είναι ότι θα είμαι δίπλα στον πολίτη των νησιών μας, κοντά στο μικρό και στο μεγάλο πρόβλημα. Θα συνεχίσω να έχω ανοιχτή την πόρτα μου σε όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς
 
 
4. Ειδικά για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ τι μπορεί να γίνει; Υπάρχει περιθώριο διαπραγματεύσεων καθώς δρομολογήθηκαν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση οι διαδικασίες για την κατάργηση τους;
 
Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, όπως έχω πει, ήταν αναπτυξιακό και αντισταθμιστικό μέτρο. Θα πρέπει, συνεπώς, η αναπλήρωσή τους να γίνει με αναπτυξιακού χαρακτήρα παρεμβάσεις.
Ακούω κάποιους από το ΣΥΡΙΖΑ να μιλάνε αόριστα για την επιστροφή στους νησιώτες ενός μέρους του ΦΠΑ. Μα αν η τοπική μας οικονομία συρρικνωθεί, το μέτρο αυτό δεν θα έχει αντίκρισμα και θα εξανεμιστεί.
Θέλουμε μέτρα που θα οδηγούν σε μεγέθυνση της τοπικής οικονομίας και σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Αναπτυξιακά και αντισταθμιστικά μέτρα χρειαζόμαστε που να συνδέονται με τη μείωση του μεταφορικού κόστους, με αυξημένα κίνητρα για τα Δωδεκάνησα στο νέο αναπτυξιακό νόμο αλλά και με τη δημιουργία ενός Ταμείου Νησιωτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη σύσταση του οποίου, πρέπει να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο.
Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν θα χαϊδέψω αυτιά ούτε θα παραπλανήσω τους πολίτες: από τη στιγμή που οδηγηθήκαμε αναγκαστικά στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στην προτεραία κατάσταση.
 
 
5. Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα; Τι περιλαμβάνει για αυτό το πρόγραμμα της ΝΔ;
 
Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι, και το έθεσε με απόλυτα σωστό τρόπο ο υπηρεσιακός Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Μουζάλας, είναι ότι η Ελλάδα και τα νησιά μας δεν μπορούν να μετατραπούν σε έναν απέραντο καταυλισμό.
Από τη στιγμή που η Ευρώπη αδυνατεί να συμφωνήσει στην αναλογική κατανομή προσφύγων και παράνομων μεταναστών και η μία μετά την άλλη οι χώρες κλείνουν τα σύνορα τους, οφείλουμε και εμείς να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας.
Διαφορετικά κινδυνεύουμε να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Είναι δεδομένο ότι οι πρόσφυγες απολαμβάνουν προστασίας και έτσι πρέπει. Ταυτόχρονα, όμως, όσοι είναι παράνομοι μετανάστες πρέπει να επαναπροωθούνται στις χώρες τους, η πολιτική ανεξέλεγκτης κατάλυσης των συνόρων οδηγεί στο χάος.
Είναι προς τη θετική κατεύθυνση η απόφαση της Ε.Ε. για τη δημιουργία ευρωπαϊκής Task Force που θα αναλάβει στρατιωτική δράση ενάντια στα κυκλώματα των διακινητών και των δουλεμπόρων.
 
 
6. Κατέχετε τη θέση του τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ.  Θεωρείτε πως υλοποιήθηκαν πολιτικές  για τη στήριξη του τομέα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;
 
Ο τουρισμός το 2015 προχώρησε με τον αυτόματο πιλότο και την κεκτημένη ταχύτητα του 2014.
Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως επίτευγμα της διακυβέρνησής τους η ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας με χώρες, όπως η Βενεζουέλα, το Τόγκο, η Αλβανία και το Ιράκ. Το αφήνω στην κρίση σας.
Επισημαίνω, όμως, ότι το Υπουργείο Τουρισμού αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν απόντες από την δοκιμασία που πέρασαν τα νησιά μας με το μεταναστευτικό στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, ενώ δεν έχτισαν πάνω σε ότι θετικό βρήκαν από την κα. Κεφαλογιάννη.
Παρέπεμψαν στις καλένδες ακόμα και το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας των πανεπιστημιακών σχολών διοίκησης τουρισμού σε Ρόδο και Κρήτη.
Ο τουρισμός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τον εγκαταλείψουμε στις τριτοκοσμικές ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν γνωρίζει ούτε πως λειτουργεί η αγορά αλλά ούτε και τις διεθνείς τάσεις στον τομέα του τουρισμού, στις οποίες οφείλουμε να προσαρμοστούμε για να είμαστε αναταγωνιστικοί.
Εμείς έχουμε σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις, μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα αλλά και διαφοροποίησης και εμπλουτισμού του τουριστικού μας προϊόντος.
 
 
7.Πως μπορεί να ανακάμψει η ελληνική οικονομία στη στιγμή που θα πρέπει να εφαρμοσθεί η συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε και περιλαμβάνει μέτρα δυσβάστακτα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις; 
 
Το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και η περιορισμένη ρευστότητα και τα capital controls, που προκαλούν ασφυξία στις επιχειρήσεις.
Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας επιτυγχάνεται μέσα από μεταρρυθμίσεις, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα στηριχθεί σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και ο πρωτογενής τομέας.
Η επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα σημαίνει ότι θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί η πραγματική οικονομία μέσα από το πακέτο Γιούνκερ, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία οι επιχειρήσεις μας και θα αρθούν τα capital controls, σε συνδυασμό πάντα με την προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό.
Το μεγάλο ζητούμενο είναι ποια κυβέρνηση μπορεί να τα διασφαλίσει όλα αυτά: μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη Ν.Δ. που θα ενισχύσει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα ή μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έχει δαιμονοποιήσει την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις;
 
 
8.Αρκετές φορές ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Ε. Μειμαράκης, έχει κάνει λόγο για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πόσο εφικτό, όμως, είναι αυτό αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρας, δεν φαίνεται να είναι θετικός σε αυτή τη σύμπραξη;
 
Τις ευρείες συνεργασίες και συναινέσεις, που αποτελούν απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας, θα τις επιβάλλουν οι ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους.
Αλίμονο σε αυτόν που θα αγνοήσει την εντολή των πολιτών και της κοινωνίας.
Εμείς δεν λειτουργούμε με αποκλεισμούς, δεν θέτουμε διχαστικά διλήμματα. Όλοι πρέπει να αντιπροσωπεύονται σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συνεργασίας γιατί η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη.
Ο πολιτικός τακτικισμός, όταν η χώρα και οι πολίτες αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης, είναι εκτός πραγματικότητας.