Ερώτηση προς τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με τα επικείμενα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο με Κινέζους τουρίστες και την ανάγκη διευκόλυνσης και απλοποίησης των διαδικασιών διαβατηριακού ελέγχου.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι τον Ιανουάριο, με αφετηρία την Τουρκία και προορισμό τη Ρόδο, ξεκινούν δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων με επιβάτες Κινέζους τουρίστες.

Οι προσεγγίσεις στη Ρόδο θα είναι δύο φορές την εβδομάδα με διανυκτέρευση, κάτι που σημαίνει σημαντικά έσοδα για την τοπική οικονομία, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι το μεγάλο πρόβλημα, μέχρι σήμερα, είναι οι διαδικασίες διαβατηριακού ελέγχου που, συνήθως, είναι χρονοβόρες και ζητά από το Υπουργείο εγγυήσεις, αλλά και τη λήψη άμεσων μέτρων για να επιταχυνθούν και να απλοποιηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Σε δήλωσή του, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει:

«Σε μια κακή χρονιά για την κρουαζιέρα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοούμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Χειμερινά δρομολόγια για την κρουαζιέρα στη Ρόδο δεν υπάρχουν και η συγκεκριμένη προοπτική επιβάλλει να διευκολυνθούν οι διαδικασίες διαβατηριακού ελέγχου για τους Κινέζους τουρίστες, που αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη και αναδυόμενη αγορά από την οποία η χώρα μας μπορεί να κερδίσει χιλιάδες επισκέπτες».

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα2.08.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ