Έντονα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για ένα νέα ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε χαρακτηριστικά ότι:

«Η κυβέρνηση δεν απευθύνεται στους πολίτες αλλά αναζητά πελάτες. Δεν αναζητά λύσεις στα υπαρκτά και καθημερινά προβλήματα. Αναζητά ψηφοφόρους, αφού έχει διαπιστώσει τη συρρίκνωση της επιρροής της. Τους αναζητά, υιοθετώντας τις πλέον αναχρονιστικές και παλαιοκομματικές πρακτικές του παρελθόντος, αυτές που κόστισαν στη χώρα».

Στην ομιλία του επισήμανε:

«Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και στις δημοκρατίες δυτικού τύπου η κυρίαρχη τάση είναι η μείωση του κράτους και η παροχή βέλτιστων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Εδώ η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ακολουθεί τον αντίθετο δρόμο, το δρόμο που ακολουθούν δύο ή τρεις μόνο χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη: το δρόμο ενός άρρωστου και ξεπερασμένου κρατισμού που δημιουργεί ελλείμματα, συντηρεί πελατειακές λογικές και στέλνει το λογαριασμό να πληρωθεί από τους πολίτες.

Η κυβέρνηση δημιουργεί δύο νέες ΔΕΚΟ, χωρίς να είναι σαφές πως θα καλυφθούν οι απαιτούμενοι επιπλέον πόροι για τη λειτουργία τους.

Ουδείς γνωρίζει ποιο είναι το τίμημα της εξαγοράς του ΟΑΣΘ, αλλά και που θα βρεθούν τα χρήματα για να καλυφθεί αυτό το τίμημα αλλά και οι απαιτήσεις που θα υπάρχουν.

Μπορεί να εγγυηθεί η κυβέρνηση ότι δεν θα προκύψει δημοσιονομικό κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες;».

Παράλληλα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των συγκοινωνιών στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές, επισημαίνοντας ότι σε μεγάλα νησιά, όπως η Ρόδος και η Κως, υπάρχουν δημοτικές επιχειρήσεις που ασκούν συγκοινωνιακό έργο σε συνδυασμό με τα ΚΤΕΛ.

Ο κ. Κόνσολας ζήτησε  την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για να δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας μεικτών σχημάτων με τη συμμετοχή δήμων και ιδιωτών, προκειμένου να υπάρχουν ανταγωνιστικά σχήματα που δεν θα συσσωρεύουν ελλείμματα και θα προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και στους επισκέπτες.