οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και τα Κλιμάκια στα Δωδεκάνησα, όπως αναφέρει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης σε απάντησή του προς τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.
 
Οι 31 πυροσβέστες, θα τοποθετηθούν εντός του Ιουνίου στην Π.Υ.  Κ/Α Ρόδου, στο Π.Κ. Λίνδου, στο Π.Κ. Απόλλωνα και στο Π.Κ. Καρπάθου.
 
Ο Βουλευτής είχε ζητήσει την ενίσχυση των υπηρεσιών με το αναγκαίο προσωπικό, την προμήθεια νέου και σύγχρονου εξοπλισμού ενώ είχε προτείνει, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου σε σταθμό αλλά και την ίδρυση Πυροσβεστικών Κλιμακίων στην Καρδάμαινα της Κω και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.
 
Για το τελευταίο, στην απάντησή του προς τον κ. Κόνσολα, ο Υπουργός τονίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνολική μελέτη αναδιοργάνωσης της δομής και των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, στα πλαίσια της οποίας εξετάζονται και οι προτάσεις που κατέθεσε ο Βουλευτής.
 
Σε δήλωση του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:
 
«Η απάντηση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, μας ικανοποιεί εν μέρει. Το νέο οργανόγραμμα της δομής και των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και να συμπεριληφθούν στο σχεδιασμό του οι ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών.
 
Εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης, παρά την ενίσχυση με 31 εποχικούς πυροσβέστες. Θέλω, όμως, να επισημάνω ένα ακόμα πιο σημαντικό πρόβλημα που αφορά στον εξοπλισμό.
 
Χρειάζεται άμεση ενίσχυση αλλά και συντήρηση του εξοπλισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα Δωδεκάνησα. Σε αυτό το ζήτημα υπάρχει σημαντική καθυστέρηση».