Με παρέμβαση του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ.Ζερβό, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να επανεξεταστούν όλες οι περιπτώσεις. 
 
Ο κ.Κόνσολας, πέρα από την επίκληση της κρίσης που σοβεί και έχει οδηγήσει στην ανέχεια πολλά νοικοκυριά, ζητά να συσταθεί ειδική επιτροπή στο κατάστημα της επιχείρησης στην Κάλυμνο, όπως προέβλεπε παλαιότερη ανακοίνωση της ΔΕΗ, η οποία θα εξετάσει μία προς μία τις περιπτώσεις ανθρώπων που δεν μπορούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους. 
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι ενδέχεται η αδυναμία εξόφλησης λογαριασμών να οφείλεται σε έκτακτους και ειδικούς λόγους, σε περιπτώσεις απώλειας εργασίας ή εισοδήματος που δεν έχει τεκμηριωθεί ακόμα στο παρόν οικονομικό έτος ενώ τονίζει ότι η Κάλυμνος είναι το νησί με τις περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες αλλά και με πολίτες που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα. 
 
Ο κ.Κόνσολας υπενθυμίζει παλαιότερη δέσμευση της ΔΕΗ σύμφωνα με την οποία η επιχείρηση δεν θα διακόπτει την ηλεκτροδότηση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε περιόδους που επικρατούν δυσμενείς κλιματικές συνθήκες αλλά και στην περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα. 
 
Σε δήλωσή του ο Βουλευτής επισημαίνει: 
 
«H ΔΕΗ πρέπει να συστήσει επιτροπές, κατά τόπους, που θα εξετάζουν μία προς μία τις περιπτώσεις ανεξόφλητων υποχρεώσεων που επισύρουν διακοπή της ηλεκτροδότησης. 
 
Στην Κάλυμνο της ανεργίας και της κρίσης που μαστίζει πολλούς συνανθρώπους μας είναι βέβαιο ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 200 καταναλωτές και νοικοκυριά θα πυροδοτήσει αντιδράσεις. 
 
Είναι επίσης βέβαιο ότι κάποιοι από αυτούς ίσως οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν δυσκολίες οι οποίες πρέπει να τεκμηριωθούν και να διακριβωθούν από την ειδική επιτροπή που πρέπει να συσταθεί. 
 
Όχι σε διακοπές της ηλεκτροδότησης χωρίς να έχουν εξεταστεί όλες οι περιπτώσεις».
 
Η παρέμβαση του κ.Κόνσολα στη διοίκηση της ΔΕΗ, έχει ως εξής: 
 
ΕΠΕΙΓΟΝ 
Προς 
Aξιότιμο Κύριο 
Αρθούρο Ζερβό 
Πρόεδρο και Διευθύνοντα 
Σύμβουλο ΔΕΗ 
Κοινοποίηση 
Αξιότιμο Κύριο 
Ιωάννη Κοπανάκη 
Γενικό Διευθυντή 
Παραγωγής ΔΕΗ 
 
 
‘Έντονες αντιδράσεις από την αυτοδιοίκηση αλλά και την τοπική κοινωνία έχουν προκληθεί στην Κάλυμνο, μετά την επαπειλούμενη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 200 καταναλωτές και νοικοκυριά στο νησί. 
 
Είναι άγνωστο αν έχουν εξεταστεί όλες αυτές οι περιπτώσεις, που οφείλονται σε μη εξόφληση υποχρεώσεων προς την επιχείρηση. 
Στη συγκυρία που διανύουμε ενδέχεται να έχουν προκύψει έκτακτες ή ειδικές συνθήκες που εμποδίζουν αυτούς τους ανθρώπους να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους. 
 
Να υπάρχει αιφνίδια απώλεια εργασίας και συνακόλουθα εισοδήματος η οποία δεν πιστοποιείται και δεν τεκμηριώνεται άμεσα.
 
Στην Κάλυμνο που μαστίζεται από την ανεργία και που ζουν οι περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες, στο νησί που υπάρχουν 500 περίπου άνθρωποι που ζουν με προνοιακά επιδόματα, είναι βέβαιο ότι μία οριζόντια διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ σε καταναλωτές και νοικοκυριά που έχουν ανεξόφλητες υποχρεώσεις, θα δημιουργήσει μείζον κοινωνικό πρόβλημα. 
 
Επισημαίνω τη δέσμευση της ΔΕΗ για την μη διακοπή ηλεκτροδότησης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα την περίοδο που επικρατούν δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες αλλά και την περίοδο των εορτών (το Πάσχα είναι σε ένα μήνα). 
 
Υπενθυμίζω επίσης ανάλογη δέσμευση της ΔΕΗ για τη δημιουργία επιτροπών σε κάθε κατάστημα, που θα εξετάζει διεξοδικά και τεκμηριωμένα τις περιπτώσεις που συντρέχουν λόγοι για να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω ανεξόφλητων υποχρεώσεων των καταναλωτών και των νοικοκυριών. 
 
Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρξει άκριτη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Κάλυμνο, να εξεταστούν μία προς μία όλες οι περιπτώσεις για να διακριβωθεί αν συντρέχουν έκτακτοι και ειδικοί λόγοι που έχουν προκαλέσει την αδυναμία αυτών των ανθρώπων να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ. 
 
Ο μόνος τρόπος για να διακριβωθεί αυτό είναι η σύσταση αυτής της ειδικής επιτροπής στην Κάλυμνο για να εξετάσει όλες τις περιπτώσεις. 
 
Πριν συμβεί αυτό, εκτιμώ ότι δεν θα πρέπει να γίνουν διακοπές ηλεκτροδότησης. 
 
Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τις ενέργειες σας. 
 
Με εκτίμηση 
 
Μάνος Κόνσολας 
Βουλευτής Δωδεκανήσου