Με επίκαιρη ερώτηση που καταθέτει στη Βουλή αλλά και με επιστολές που αποστέλλει προς τους τρεις υπουργούς, ο κ. Κόνσολας θέτει ζήτημα κοινής συνάντησης αλλά και συμφωνίας όλων για την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου, που σήμερα έχει γίνει καταφύγιο εμπόρων ναρκωτικών και περιθωριακών στοιχείων. 
 
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει: 
 
«Στην καρδιά της Ρόδου ο χώρος του παλιού νοσοκομείου ερημώνει και μετατρέπεται σε κτίριο-φάντασμα αλλά και κέντρο διακίνησης ναρκωτικών. 
 
Τα ψέματα τελειώνουν για όλους, γιατί τελείωσαν και τα όρια της αντοχής μας. Δεν σκοπεύω να κάνω παρεμβάσεις εντυπώσεων αλλά ουσίας. 
 
– Ο Υπουργός Υγείας, κ. Γεωργιάδης, ήρθε το καλοκαίρι στη Ρόδο, διαπίστωσε ο ίδιος την κατάσταση και την ανέδειξε με φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Yπάρχει η πρόταση να μετατραπεί ένα μέρος του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, για να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη και να αποσυμφορηθεί και η λειτουργία του νοσοκομείου Ρόδου από τη διαχείριση περιστατικών.
 
Είναι διατεθειμένος να αναλάβει πρωτοβουλία, να προχωρήσει μία μελέτη ανακατασκευής και να χρηματοδοτήσει το έργο; 
 
– O πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτης, είχε εξαγγείλει ότι θα κατέθετε τροπολογία για να περιέλθει η αρμοδιότητα για το κτίριο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να στεγαστεί εκεί το Δικαστικό Μέγαρο και οι υπηρεσίες της Δικαιοσύνης στο νησί. Δεν έγινε τίποτα. Ο νυν Υπουργός, κ. Αθανασίου, πρέπει να δώσει συγκεκριμένη απάντηση. 
 
– Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οφείλει να λάβει υπόψιν του ότι το ΙΚΑ καταβάλει ένα σοβαρό ποσό για τη στέγαση των υπηρεσιών του στην πόλη της Ρόδου, την ίδια ώρα που θα μπορούσαν να στεγαστούν στο παλιό νοσοκομείο. Δεν πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν οικονομίες κλίμακος; 
 
Και οι τρεις προτάσεις είναι ρεαλιστικές, δεν μπορούν να υλοποιηθούν και οι τρεις μαζί. Μία, όμως, πρέπει να υλοποιηθεί επιτέλους, γιατί κανείς από εμάς δεν ανέχεται τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί υποσχέσεις και εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα.
 
Καταθέτω επίκαιρη ερώτηση αύριο και στέλνω προσωπικές επιστολές προς τους τρεις υπουργούς. 
 
ʼμεσα πρέπει να γίνει μία σύσκεψη και εκεί να υπάρξουν αποφάσεις. 
 
Όποιο υπουργείο διαθέτει τις πιστώσεις και τη βούληση, να προχωρήσει άμεσα στην ανακατασκευή των χώρων του παλιού νοσοκομείου για τη στέγαση είτε των Δικαστηρίων, είτε του ΙΚΑ, είτε ενός Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου. 
 
Κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και μνημείο παρακμής και εγκατάλειψης, δεν μπορεί να παραμείνει όμως».