Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το στάδιο της μελέτης και απομένει η έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να υπάρξει αδειοδότηση και στη συνέχεια να δημοπρατηθεί το έργο από τη ΔΕΠΑΝΟΜ.
 
Το νοσοκομείο Καρπάθου μαζί με το νοσοκομείο Κυθήρων θα αποτελούν πρότυπο μονάδων νοσηλείας για νησιά αυτού του μεγέθους.
 
Θα είναι δυναμικότητας 25 κλινών και θα αναβαθμίζει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας στο νησί.
 
Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τη διοίκηση της ΔΕΠΑΝΟΜ, ο κ. Κόνσολας δήλωσε:
 
” H Κάρπαθος αποκτά μία κορυφαία κοινωνική υποδομή.
 
Από εδώ και πέρα πρέπει να τρέξουμε γρήγορα όλες τις διαδικασίες, να εγκριθούν οι όροι δόμησης, να υπάρξει έγκριση και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του νοσοκομείου.
 
Πιστεύω ότι, στο τέλος του χρόνου ή στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση.
 
Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΔΕΠΑΝΟΜ για τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα αλλά και για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις απαιτούμενες μελέτες.
 
Το νοσοκομείο της Καρπάθου θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας απέναντι στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Σήμερα οι Καρπάθιοι, ακόμα και για περιπτώσεις βραχείας νοσηλείας, αναγκάζονται να μεταβαίνουν είτε στη Ρόδο είτε στην Αθήνα και αυτό είναι καιρός να σταματήσει.”