Το ζήτημα της υποστελέχωσης του αστυνομικού τμήματος Ιαλυσού αλλά και των αυξημένων αναγκών ασφαλείας και αστυνόμευσης που υπάρχουν στην περιοχή, αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής τονίζει ότι η δύναμη του τμήματος, μετά τις μεταθέσεις που έγιναν, μειώθηκε κατά πέντε αστυνομικούς χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει η αναπλήρωσή τους ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού χρησιμοποιήθηκε, κατόπιν εντολών, για την ενίσχυση άλλων υπηρεσιών στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα διατέθηκε για μεταγωγές κρατουμένων, για την ενίσχυση του Α.Τ Ρόδου αλλά και για την κάλυψη των αναγκών ασφαλείας του αερολιμένα.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει επίσης ότι κατάσταση έφτασε ακόμα και στο σημείο να μην μπορούν να επανδρωθούν οι βάρδιες του περιπολικού οχήματος του Α.Τ Ιαλυσού, τη στιγμή που υπήρχαν αυξημένες ανάγκες από κλοπές, ελέγχους για τροχαίες παραβάσεις, ζητήματα προστασίας αιγιαλού και παραλίας κ.α. Επισημαίνει επίσης την αυταπάρνηση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης των υπηρετούντων αστυνομικών στο Α.Τ Ιαλυσού, οι οποίοι δεν έκαναν χρήση αδειών, αντιλαμβανόμενοι την οριακή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το τμήμα λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά την άμεση ενίσχυση με προσωπικό του Α.Τ Ιαλυσού και παράλληλα απευθύνει το ερώτημα αν συνιστά ορθή λειτουργία να διατίθενται οι αστυνομικοί του Α.Τ Ιαλυσού, με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού, για την κάλυψη αναγκών άλλων υπηρεσιών.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Βουλευτή.

02.10.2017_ΕΡΩΤΗΣΗ_Ενίσχυση με προσωπικό του Α.Τ Ιαλυσού για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν στα όρια ευθύνης του