Για το θέμα αυτό ο κ. Κόνσολας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Πολιτισμού,  κ. Πάνο Παναγωτόπουλο, τις επόμενες μέρες.
 
Στην απάντηση του Υπουργείου προς τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, αναφέρεται επίσης ότι η ΚΒ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων κινητοποιείται για τη συντήρηση των μνημείων που βρίσκονται στον πυρήνα της αρχαίας ακρόπολης της Ρόδου, στα οποία ο κ. Κόνσολας είχε εντοπίσει ζητήματα ελλιπούς συντήρησης, ανάδειξης και προστασίας. 
 
Αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για να ξεκινήσουν εργασίες καθαρισμού των αρχαιολογικών μνημείων στη Ρόδο και του περιβάλλοντος χώρου ενώ δρομολογούνται και μία σειρά άλλων παρεμβάσεων.
 
Συγκεκριμένα, πολιτικός μηχανικός με εμπειρία σε αρχαία μνημεία που έτυχαν αναστήλωσης κατά την περίοδο της Ιταλοκρατίας, θα πραγματοποιήσει ελέγχους για τη στατική τους επάρκεια, ενώ ξεκινά μελέτη αποκατάστασης των φθορών στο αναστηλωμένο ρωμαϊκό ωδείο, η οποία αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της θα προωθηθεί για έγκριση στο Υπουργείο Πολιτισμού.
 
Ταυτόχρονα, η συντήρηση και αποκατάσταση τμημάτων του ναού του Πυθίου Απόλλωνα στη Ρόδο, θα γίνει με βάση την μελέτη αποκατάστασης που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δράσης, μέχρι το τέλος του 2013.
 
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας αναφέρει:
 
«Με την ανάδειξη των προβλημάτων στον πυρήνα της Αρχαίας Ακρόπολης της Ρόδου, με την ευαισθητοποίηση των ΜΜΕ, καταφέραμε να έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. 
 
Αυτό που προέχει, όμως, και αποτελεί μέγα στόχο για το νησί μας, είναι η ένταξη του έργου ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου του Μόντε Σμιθ, στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.
 
Η διαμόρφωση και σταδιακή ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Μόντε Σμιθ ώστε να καταστεί επισκέψιμος, εκκρεμεί εδώ και 14 χρόνια.
 
Για την απόκτηση και διαφύλαξη του συγκεκριμένου χώρου το Υπουργείο Πολιτισμού έχει δαπανήσει μεγάλα ποσά τα τελευταία 30 χρόνια. Υπάρχει master plan που έχει εκπονηθεί από την ΚΒ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού από το 1999.
 
Θα θέσω το ζήτημα, στη συνάντηση που θα έχω με τον Υπουργό Πολιτισμού και ευελπιστώ ότι θα έχουμε θετική έκβαση, όπως έγινε και με την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Κω».