Η επιστολή απευθύνεται στους τρεις συναρμόδιους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Δικαιοσύνης.
Παράλληλα, ο Βουλευτής απηύθυνε κάλεσμα στους Δήμους Ρόδου, Κω, στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου, στους Δικηγορικούς Συλλόγους και στο Σύλλογο Συμβολαιογράφων, προκειμένου να υπάρξει μία κοινή πρόταση όλων των φορέων εν όψει της σύνταξης του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος, η οποία θα κατατεθεί σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς.
Αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό, ο κ. Κόνσολας δήλωσε:
«Θεωρώ ότι σε αυτή τη διαδικασία, όλοι οι φορείς της Δωδεκανήσου, πρέπει να αναζητήσουν κοινό τόπο και βηματισμό.
Πρέπει να διαμορφώσουμε μια κοινή πρόταση, που θα ληφθεί υπ’ όψιν στη διαμόρφωση του Π.Δ που ρυθμίζει τα ζητήματα του κτηματολογίου στα Δωδεκάνησα.
Οι στόχοι αυτοί είναι συγκεκριμένοι:
– Να υπάρξει αναγνώριση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Δωδεκανήσου, λόγω της Ιταλικής κατοχής, και να μην ισχύσουν οι οριζόντιες ρυθμίσεις που ισχύουν και για την υπόλοιπη Ελλάδα.
– Να διασφαλιστεί η καλύτερη παροχή υπηρεσιών και εξυπηρέτηση του πολίτη, με την ενίσχυση του προσωπικού και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών.
– Να αποτραπεί μία επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση σε ό, τι αφορά στα παράβολα μετεγγραφών.
Αυτό που συνέβη στη Σύμη με την αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού δικαιώματος των πολιτών σε ακίνητα του νησιού, και για το οποίο κάνουμε προσπάθεια και αγώνα για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία, μας δείχνει τι πρέπει να κάνουμε.
Πιστεύω ότι η συνεργασία όλων και η συνένωση δυνάμεων θα συμβάλει στο να επηρεάσουμε θετικά τις εξελίξεις, να υπάρξει ένα Προεδρικό Διάταγμα που δεν θα θίγει τα συμφέροντα της Δωδεκανήσου».