Την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για τους μικρούς και νησιωτικούς δήμους που στερούνται προσωπικού, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας αναφερόμενος στους Δήμους Αγαθονησίου, Πάτμου, Λειψών, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Κάσου, Τήλου, Νισύρου, Σύμης και Χάλκης.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής, οι  συμβασιούχοι κοινωφελούς εργασίας στους μικρούς και νησιωτικούς δήμους, βοήθησαν να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες που υπήρχαν σε νευραλγικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και με δεδομένο ότι οι δήμοι αυτοί δεν έχουν προσωπικό.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι η σύμβαση αυτών των ανθρώπων, λήγει σε ένα μήνα από τώρα και συγκεκριμένα στις 8 Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι μικροί και νησιωτικοί δήμοι θα μείνουν χωρίς προσωπικό στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, που χαρακτηρίζεται από αυξημένες ανάγκες και επιβάλλει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των νησιωτικών προορισμών.

Ο κ. Κόνσολας ζητά την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους μικρούς και νησιωτικούς δήμους και επισημαίνει ότι ανάλογη παράταση δόθηκε και για όσους απασχολούνται στο πρόγραμμα για την αντιπυρική προστασία, αλλά και στους απασχολούμενους στο πρόγραμμα ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

2.05.2019, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ