Την επίσπευση των διαδικασιών για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης του διοικητικού προσωπικού του Πρωτοδικείου Ρόδου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου Ρόδου ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Τονίζει ότι στο Πρωτοδικείο Ρόδου αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο όγκο δουλειάς, εξυπηρετώντας καθημερινά πολίτες και δικηγόρους.

Σήμερα, στο Πρωτοδικείο Ρόδου  τα κενά είναι 13 σε σύνολο 31 οργανικών θέσεων.

Επίσης, τα κενά που καταγράφονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών είναι 7 σε σύνολο 14 οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων και 2 κενά Επιμελητών από σύνολο 5 οργανικών θέσεων, στο Ειρηνοδικείο Ρόδου υπάρχουν 6 κενά σε σύνολο 11 οργανικών θέσεων και στο Πταισματοδικείο Ρόδου, 3 κενά σε σύνολο 7 οργανικών θέσεων.

Ο κ. Κόνσολας θέτει, επίσης, το ζήτημα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών από τον ΑΣΕΠ για τις προκηρύξεις 1Κ/2017 κατηγορίας ΠΕ και 8Κ/2017  κατηγορίας ΔΕ, για την κατανομή των προσλήψεων στις δικαστικές υπηρεσίες Ρόδου.

Για την Ρόδο αντιστοιχούν :

  • 6 θέσεις ΠΕ Γραμματέων και 3 ΔΕ Γραμματέων για το Πρωτοδικείο Ρόδου
  • 3 θέσεις ΠΕ Γραμματέων και 2 ΔΕ Γραμματέων για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου
  • 1 θέση ΠΕ Γραμματέων για το Ειρηνοδικείο Ρόδου
  • 1 θέση ΔΕ Γραμματέων για το Πταισματοδικείο Ρόδου

 

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι θα πρέπει να ανακοινωθούν άμεσα οι οριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων των δύο διαγωνισμών, ώστε να ενισχυθεί με προσωπικό το Πρωτοδικείο Ρόδου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Ειρηνοδικείο και το Πταισματοδικείο Ρόδου, καθώς οι υπάλληλοι έχουν υπερβεί τα όρια της αντοχής τους, ενώ, παράλληλα, δυσχεραίνεται η εξυπηρέτηση πολιτών και δικηγόρων, αλλά και η ποιότητα και η αμεσότητα απονομής της δικαιοσύνης.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

1.03.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ