Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στους χειρισμούς της για την τουριστική προβολή των νησιών που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού ήταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.


Ο Βουλευτής επισήμανε ότι περιμένει ακόμα τα αναλυτικά στοιχεία για τις δαπάνες και τις δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού για κάθε νησί ξεχωριστά και τόνισε:

«Οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά τις οποίες η Κυβέρνηση τους φόρτωσε τη διαχείριση του μεταναστευτικού έχουν συνειδητοποιήσει, ότι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από αυτή την κυβέρνηση.

Οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες κινήθηκαν αυτοβούλως στον τομέα της τουριστικής προβολής.

Παράδειγμα αποτελεί η Κως που οι φορείς του τουρισμού, ο Δήμος, η Περιφέρεια συνεργάστηκαν και ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της τουριστικής φήμης του νησιού για θετικό αποτέλεσμα.

Γιατί η μόνη παρέμβαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ ήταν να δημιουργήσει ένα νέο, κλειστό τύπου προαναχωρισιακό κέντρο στην Κω, δηλαδή μια νέα δομή».

Ο κ. Κόνσολας αναφερόμενος στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται για τη στάση που έχει κρατήσει στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος στα νησιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τους «εργολάβους» του hot spot και αυτούς που έχουν αναλάβει εργολαβικά την μετατροπή της Κω σε χώρο εγκλωβισμού και μακροχρόνιας παραμονής παράτυπων μεταναστών, δεν μπορεί να γίνει διάλογος.

Ακούσαμε πρωτοφανή πράγματα, όπως ότι η δημιουργία του hot spot οδήγησε στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κω!!!

Τότε γιατί δεν δημιουργούν άλλα τρία hot spot, για να τριπλασιαστεί το τουριστικό ρεύμα;
Τότε γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο στα άλλα νησιά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιούργησε hot spot; Γιατί εκεί ο τουρισμός έχει καταρρεύσει;

Αυτοί που ευθύνονται για όλη αυτή την αθλιότητα, καλά θα κάνουν να μην προκαλούν τους πολίτες αλλά και τη νοημοσύνη μας».