Στις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα Δωδεκάνησα, υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με την απονομή της Δικαιοσύνης και αφορούν σε ελλείψεις προσωπικού.
 
Στη Ρόδο εξακολουθεί και παραμένει κενή η θέση του κτηματολογικού δικαστή με αποτέλεσμα να υπάρχει ζήτημα εύρυθμης λειτουργίας του κτηματολογίου, τη στιγμή, μάλιστα, που το κτηματολογικό καθεστώς της Δωδεκανήσου, συνδέεται με συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
 
Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, απαιτείται η άμεση ενίσχυσή της με Αντεισαγγελείς, αφού οι τρεις υπηρετούντες βρίσκονται σε άδεια λοχείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκτελούν τακτικοί δικαστές καθήκοντα εισαγγελέα της έδρας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.
 
Είναι σαφές ότι επιβάλλεται η άμεση αντιμετώπιση των δύο αυτών προβλημάτων, που σχετίζονται με την απονομή της δικαιοσύνης.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
 
1.Εάν προτίθεται να καλύψει την κενή θέση κτηματολογικού δικαστή στη Ρόδο, η έλλειψη του οποίου δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα.
 
2.Εάν προτίθεται να ενισχύσει την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου με Αντεισαγγελείς προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των ακροατηρίων και εν γένει της υπηρεσίας.
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
 
Μάνος Κόνσολας
 Βουλευτής Δωδεκανήσου