Η κυβέρνηση, εσκεμμένα αγνοεί μια αρνητική εξέλιξη για τον Ελληνικό Τουρισμό: Τη μείωση των εσόδων.
 
Προτάσσει την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, η οποία οφείλεται στη δυναμική των προηγούμενων χρόνων, ενώ δεν ήταν και η αναμενόμενη, αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα που είχαν ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, τους πρώτους εννέα μήνες του 2016 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν μείωση κατά 5,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 και διαμορφώθηκαν στα 12,085 δισ. Ευρώ. Ουσιαστικά, μιλάμε για 703 εκ. ευρώ λιγότερα έσοδα για τον τουρισμό μας.
 
Προκαλεί εντύπωση η αδράνεια και η έλλειψη σχεδιασμού της κυβέρνησης απέναντι σε αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα που ηχεί ως «σήμα κινδύνου» για τον τουρισμό μας.
 
Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η αύξηση των επισκεπτών δεν σημαίνει τίποτα αν συνοδεύεται από μείωση των εσόδων. Αυτό είναι ένα στοιχείο που καταδεικνύει τη μείωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος λόγω της υπερφορολόγησης, αλλά και την αδυναμία της χώρας να προσελκύσει τουρίστες με υψηλό εισόδημα.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται η Κυρία Υπουργός
 
1.Εάν η κυβέρνηση έχει αξιολογήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης που προκύπτει από τη μείωση των εσόδων στον τουρισμό και με ποιο τρόπο προτίθεται να αναστρέψει αυτή την εικόνα.
 
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
 
Μάνος Κόνσολας
 Βουλευτής Δωδεκανήσου