Οι εικόνες φθοράς, εγκατάλειψης και παρακμής αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Βουλευτής, ο οποίος επισημαίνει ότι απουσιάζουν βασικές υποδομές στα καταστήματα της αγοράς, παρά το ενοίκιο που καταβάλλουν οι έμποροι και οι παραγωγοί, χωρίς να υπάρχουν ως αντιστάθμισμα οι ανάλογες υπηρεσίες.
 
Η γενική εικόνα της κεντρικής λαχαναγοράς της Ρόδου, μας προσβάλλει όλους, όπως επισήμανε ο Μάνος Κόνσολας, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να υπάρξει μετεγκατάσταση και κατασκευή νέας κεντρικής λαχαναγοράς με νέες και σύγχρονες υποδομές, αλλά και μια αισθητική που θα αρμόζει στη Ρόδο.
 
Σε συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Καρασμάνη, ο κ. Κόνσολας έθεσε ζήτημα χρηματοδότησης της μετεγκατάστασης αλλά και των έργων κατασκευής της νέας κεντρικής λαχαναγοράς, σε συνεργασία με το Δήμο της Ρόδου.
 
Σε συνάντηση που είχε ο κ. Κόνσολας με τον κ. Χατζηδιάκο, εξετάστηκαν όλες οι εναλλακτικές λύσεις που αφορούν στη μετεγκατάσταση και τη δημιουργία της νέας κεντρικής λαχαναγοράς, με τον Δήμαρχο να δεσμεύεται για την παραχώρηση δημόσιας έκτασης στην περιοχή Τσαΐρι.
 
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:
 
«Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην κεντρική λαχαναγορά της Ρόδου, μας προσβάλλει όλους. Αποτελεί δυσφήμιση για τον τόπο μας.
 
Έμποροι, παραγωγοί και επαγγελματίες πληρώνουν ενοίκια και το κόστος που συνεπάγεται η άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, χωρίς να υπάρχουν οι στοιχειώδης υποδομές. Οι εικόνες φθοράς και παρακμής είναι βέβαιο ότι έχουν επίπτωση και στην καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών.
 
Πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα κεντρική λαχαναγορά αφού ο συγκεκριμένος χώρος είναι ακατάλληλος.
 
Η λύση είναι μία: μετεγκατάσταση. Η Ρόδος χρειάζεται μια σύγχρονη αγορά. Σε αυτή την κατεύθυνση, επιδιώκω να υπάρξει συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων, του Δήμου αλλά και της Τράπεζας Πειραιώς».