εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το θέμα της ίδρυσης Πανεπιστημιακού Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού με έδρα τη Ρόδο, αλλά και για το ζήτημα της συνεδρίασης της ολομέλειας του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης την προσεχή Δευτέρα.
 
Στη συνάντηση, ανάμεσα στον Βουλευτή και τον κ. Τσάρτα, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε ό, τι αφορά στην αναγκαιότητα ίδρυσης Πανεπιστημιακού Τμήματος με κατεύθυνση τον τουρισμό και έδρα τη Ρόδο, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της ατζέντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, τη Δευτέρα, στην οποία θα υπάρξει παρέμβαση και από τον κ. Κόνσολα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των σχολών και των  τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της αντιμετώπισης του κινδύνου αποψίλωσής του.
 
Για το συγκεκριμένο ζήτημα, υπήρξε συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στον Βουλευτή και τον κ. Τσάρτα.
 
Ο Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στην ομόφωνη και θετική απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού με έδρα τη Ρόδο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Χαιρετίζω την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος διοίκησης τουρισμού, με έδρα τη Ρόδο.
 
Με αυτή την απόφαση, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποδεικνύει ότι είναι σε πλήρη ταύτιση με την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων του νησιού.
 
Θα στηρίξουμε απόλυτα αυτή την απόφαση για να μεταβούμε άμεσα στο στάδιο της υλοποίησης.
 
Υπάρχει η βούληση αλλά και η δέσμευση για επιπλέον χρηματοδότηση, προκήρυξη νέων θέσεων ΔΕΠ και κάλυψη των κτηριακών αναγκών για τη λειτουργία του νέου πανεπιστημιακού τμήματος διοίκησης τουρισμού στη Ρόδο.
 
Πλησιάζουμε ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Θα δρομολογηθούν και θα συζητηθούν όλα στην κοινή συνάντηση που θα έχουμε με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Λοβέρδο, τον Πρύτανη και τους φορείς της Ρόδου».