Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν ο Τομέαρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας με τον Τομεάρχη Υγείας κ. Οικονόμου και τον Αν.Τομεάρχη κ. Φωτήλα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς της Ρόδου.

Οι Βουλευτές επικαλούνται πρόσφατες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες οι ασθενείς νεοπλασιών στο νοσοκομείο της Ρόδου δεν ακολουθούν την ανοσοθεραπεία τους εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη στα σχετικά φάρμακα.

Τονίζουν ότι καθυστερήσεις στην ανοσοθεραπεία έχουν παρατηρηθεί τουλάχιστον σε έξι περιπτώσεις και για περίοδο τουλάχιστον δύο εβδομάδων και επισημαίνουν ότι ακόμα και μία μέρα καθυστέρηση στη λήψη της θεραπείας θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τους ασθενείς, ενώ ταυτόχρονα επιδρά σημαντικά και στην ψυχολογία τους.

Παράλληλα αναφέρουν ότι έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε η προμελέτη για τη δημιουργία Ακτινολογικού Εργαστήριου αξίας 40,000€ και δεν έχει μέχρι σήμερα υπάρξει καμία εξέλιξη. Το ίδιο ισχύει και για τη λειτουργία ογκολογικού τμήματος στο νοσοκομείο της Ρόδου παρά το γεγονός ότι το οργανόγραμμα προβλέπει και θέση Διευθυντή με δύο γιατρούς.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας, τονίζει:

Το θέμα του Ογκολογικού Τμήματος αλλά και της λειτουργίας του ακτινοθεραπευτικού εργαστηρίου τα έχω αναδείξει ,από κοινού με τον κ. Κρεμαστινό, στο παρελθόν αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος.

Είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας και σεβασμού απέναντι στους πολίτες της Δωδεκανήσου και στις οικογένειές τους που δοκιμάζονται από αυτή την ασθένεια και αναγκάζονται να μετακινούνται στην Κρήτη ή στην Αθήνα για να τύχουν θεραπείας ή νοσηλείας.

Θεωρώ όμως απαράδεκτο το γεγονός της έλλειψης φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς στο νοσοκομείο της Ρόδου και εδώ το Υπουργείο Υγείας οφείλει να δώσει απαντήσεις.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης των Βουλευτών.

17.10.2017_ΕΡΩΤΗΣΗ_Υπάρχουν λύσεις για τους ασθενείς νεοπλασιών στα Δωδεκάνησα_