Γιατί πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση που θα ενώνει και θα αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες.
Όλα αυτά τα εγγυάται μόνο η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη που πιστεύει στη συνεργασία, στην ευρεία κοινωνική συναίνεση και σε μια νέα κοινωνική και πολιτική συμφωνία για να βγάλουμε, όλοι μαζί, τη χώρα από τα σημερινά αδιέξοδα.
Μετά από 7 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι πολίτες είδαν:
– Να κλείνουν οι τράπεζες και να επιβάλλονται capital controls.
– Να επιβάλλονται μέτρα 13 δις ευρώ και το πιο σκληρό και επώδυνο μνημόνιο.
– Να επιστρέφουμε στην ύφεση και στα ελλείμματα.
Οι αυτοσχεδιασμοί και τα ψέματα του κ. Τσίπρα κόστισαν πολύ ακριβά στη χώρα. Ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες, ισχυρίζεται ότι θα έχει παράλληλο πρόγραμμα όταν είναι σε όλους γνωστό ότι το μνημόνιο, που φέρει την υπογραφή του, δεσμεύει τη χώρα και έχει σαφείς περιορισμούς.
Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι μπορεί να διαπραγματεύεται αλλά, κυρίως, ότι μπορεί να οδηγήσει ξανά τη χώρα στην σταθερότητα και στην ασφάλεια.
Υπενθυμίζω ότι η Νέα Δημοκρατία μείωσε το ΦΠΑ στην εστίαση, τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Όλα αυτά για να τα πετύχεις πρέπει να διαθέτεις αξιοπιστία και να έχεις φέρει αποτελέσματα.
 
2. Αν επανεκλεγείτε ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας;
Οφείλουμε να εξισορροπήσουμε τις αρνητικές συνέπειες από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αλλά και την αύξηση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο.
Εκτιμώ ότι δεν πρέπει να ενεργοποιηθεί το νέο καθεστώς ΦΠΑ αν πρώτα δεν δρομολογηθούν μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας.
Τι εννοώ: οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ ήταν αναπτυξιακό και αντισταθμιστικό μέτρο, οπότε η αναπλήρωσή τους πρέπει να γίνει με αναπτυξιακά μέτρα.
Δεν έχει κανένα νόημα μία φορολογική έκπτωση, εν είδει φιλοδωρήματος, που θα εξανεμιστεί αν η τοπική οικονομία βυθιστεί στην ύφεση.
Χρειάζονται μέτρα που θα μειώσουν το κόστος μεταφοράς αγαθών, προσώπων και υπηρεσιών αλλά και ενισχυμένα κίνητρα για τα Δωδεκάνησα στον αναπτυξιακό νόμο.
Οφείλουμε, επίσης, να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από επιχειρηματικές συνεργασίες. 
Στις προτεραιότητές μου είναι, επίσης, η δημιουργία των πανεπιστημιακών τμημάτων Διοίκησης Τουρισμού με έδρα τη Ρόδο, η ενίσχυση των δομών δημόσιας υγείας στα νησιά μας και η οριζόντια εφαρμογή της ρήτρας νησιωτικότητας στις νομοθετικές πρωτοβουλίες και σε κάθε διοικητική απόφαση κρατικών φορέων.
Κυρίαρχη, όμως, προτεραιότητα μου θα είναι ο απλός πολίτης. Θα συνεχίσω να είμαι κοντά του, να έχω ανοιχτή την πόρτα μου σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς.