Αποδεικνύεται ότι η αύξηση του ειδικού φόρου στο κρασί, που πλήττει τα ελληνικά κρασιά, τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς, ήταν αποκλειστική επιλογή της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.
 
Όπως δική της επιλογή είναι οι φόροι στον τουρισμό και στις επιχειρήσεις, αλλά και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.
 
Ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. κ. Μοσκοβισί απαντώντας σε Ερώτηση που είχε καταθέσει ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, αναφέρει σαφέστατα ότι η αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και μόνο και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Η κυβέρνηση του κ.  Τσίπρα είναι πλέον έκθετη αφού εκτός όλων των άλλων υπάρχει και η ευρωπαϊκή οδηγία 92/84 της Ε.Ε. περί συντελεστών, που ορίζει για το κρασί ακόμα και μηδενικό ελάχιστο συντελεστή. 
 
Είναι ξεκάθαρο, πλέον, σε όλους ότι αυτή η κυβέρνηση καταστρέφει συνειδητά κλάδους που έμειναν όρθιοι στην κρίση και επιδεικνύουν δυναμισμό και εξωστρέφεια.
 
Στο στόχαστρο της φοροεισπρακτικής πολιτικής της κυβέρνησης εκτός από τον τουρισμό, έχουν τεθεί και οι ελληνικές οινοποιητικές επιχειρήσεις.
 
Η αύξηση του ειδικού φόρου στο κρασί, μειώνει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, τις εξαγωγές αλλά και την κατανάλωση.
 
Και όλα αυτά για να αποφύγει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, να αγγίξει το Βαθύ Κράτος».