Όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στη σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στον προγραμματισμό των προσλήψεων για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, έχουν κατανεμηθεί μόνο δύο θέσεις ειδικότητας ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων.
 
Ο Μάνος Κόνσολας είχε θέσει, επίσης, στην ερώτηση του, το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου ζητώντας την ενίσχυσή του με εποχικό προσωπικό προκειμένου να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας του και τις απογευματινές ώρες και να αυξηθεί η επισκεψιμότητα.
 
Απαντώντας στον Βουλευτή Δωδεκανήσου, ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μπαλτάς, δεσμεύθηκε για την πρόσληψη ενός ακόμα ατόμου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου με τις επικείμενες προσλήψεις βοηθών φυλακτικού προσωπικού, που θα γίνουν μέσω ΟΑΕΔ.
Αναφερόμενος στην απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού, ο κ. Κόνσολας δήλωσε:
 
«Ο αρχαιολογικός χώρος του Ναού Χριστού Ιερουσαλήμ στην Κάλυμνο, θα παραμένει και εφέτος κλειστός και μη επισκέψιμος, λόγω έλλειψης προσωπικού.
 
Η χρονιά χάθηκε.
 
Το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να συμπεριλάβει στον προγραμματισμό τω προσλήψεων εποχικού προσωπικού, περισσότερες θέσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.
 
Το Ελληνικό δημόσιο αποκομίζει τεράστια έσοδα από τους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδεκανήσου. Οφείλει να επιδεικνύει ανταποδοτικότητα».