Το πρόβλημα που έχει ανακύψει στο νοσοκομείο της Κω, που έμεινε για μία ακόμα φορά χωρίς παιδίατρο, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και  Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι, παρά το γεγονός ότι στις αρχές Μαρτίου είχε τοποθετηθεί παιδίατρος στο νοσοκομείο, σε λιγότερο από δύο μήνες, υπέβαλλε την παραίτησή του και έφυγε.

Αυτό έχει ως συνέπεια, το νοσοκομείο ενός μεγάλου νησιού, ο πληθυσμός του οποίου πολλαπλασιάζεται την τουριστική περίοδο, να μένει για μία ακόμα φορά χωρίς παιδίατρο.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό και αποδεικνύει ότι τα κίνητρα που έχουν θεσπιστεί για την τοποθέτηση γιατρών στις δομές δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές, δεν λειτουργούν με την αποτελεσματικότητα που θα ανέμενε κανείς και κρίνονται αναποτελεσματικά.

Επαναφέρει, μάλιστα, την πρόταση που είχε καταθέσει στον Υπουργό Υγείας από το Νοέμβριο του 2015, για τη θεσμοθέτηση νέων και ουσιαστικών κινήτρων όπως:

– Η χορήγηση επιδόματος στέγης στους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε νησιωτικές περιοχές.

– Τα βαθμολογικά κίνητρα για την εξέλιξή των γιατρών και η επιπλέον μοριοδότηση για την πρόσληψή τους μέσω ΑΣΕΠ.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

18.06.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩ