ο Μάνος Κόνσολας ζήτησε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και επικαλέστηκε το ευρωπαϊκό κεκτημένο, που επιτρέπει τη  θέσπιση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε περιοχές χωρών της Ευρώπης με ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, επισήμανε ότι υπάρχει ευρωπαϊκό κεκτημένο σε ό, τι αφορά στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, που στηρίζεται στα κριτήρια της γεωγραφικής ασυνέχειας και του υψηλού κόστους μεταφοράς αγαθών και προσώπων.
 
Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως:
 
– Στις Κανάριες νήσους, στην Ισπανία, όπου δεν υπάρχει καθεστώς ΦΠΑ.
 
– Στην Κορσική στη Γαλλία, όπου εφαρμόζεται ειδικό καθεστώς ΦΠΑ με μειωμένους κατά πολύ συντελεστές.
 
– Στην Ιταλία, όπου υπάρχουν μηδενικοί συντελεστές ΦΠΑ σε περιοχές της λίμνης Λουγκάνο.
 
Ανάλογες περιπτώσεις μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ υπάρχουν στην Γερμανία, στην Αυστρία, στην Πορτογαλία και σε άλλες χώρες.
Ο κ. Κόνσολας, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο της Κω, επισήμανε:
 
«Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είναι η απόλυτη καταστροφική επιλογή για την τοπική οικονομία, τον τουρισμό  και τα νησιά μας.
 
Πρέπει να δώσουμε ενιαία απάντηση, να υπάρξει Ενιαίο Δωδεκανησιακό Μέτωπο.
 
Ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να αντιληφθεί ποια είναι η πραγματικότητα. Να δει τα δεδομένα που υπάρχουν στην Ευρώπη, σε περιοχές που ισχύουν μηδενικοί ή μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ. Να δει τα στοιχεία που προκύπτουν από τη μελέτη του Οικονομικού Επιμελητηρίου που καταδεικνύουν τις αρνητικές συνέπειες αλλά και την περιορισμένη απόδοση που θα έχει η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ».