Την οργή και την έντονη ανησυχία τους, εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων, κ. Παναγιώτης Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκος Μπόνης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου κ. Ιωάννης Κλούβας, για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την επιβολή πρόσθετων φόρων στη διαμονή, στην εστίαση αλλά και στα εμπορικά καταστήματα των νησιών του Αιγαίου.
 
Οι τρεις εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων συναντήθηκαν με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, με τον οποίο συζήτησαν τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην τοπική οικονομία.
 
Ήδη προετοιμάζονται γενικές συνελεύσεις των μελών τους προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασης σε αυτή τη νέα φοροεπιδρομή, που σε συνδυασμό με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, διαλύουν την τοπική οικονομία, τη μικρή και μεσαία επιχείρηση του Αιγαίου.
 
Όλοι επισήμαναν ότι η διαμονή, η εστίαση αλλά και τα εμπορικά καταστήματα αποτελούν αναπόσπαστους κρίκους του τουριστικού μας προϊόντος. Η υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση ενός κλάδου, επηρεάζει αναπόφευκτα και τους άλλους.
 
Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και η φορολογική στοχοποίηση των νησιών του Αιγαίου θα αποβεί καταστροφική για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις. 
 
Ο Μάνος Κόνσολας, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους κ.κ. Καραγιάννη, Μπόνη και Κλούβα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Συμμερίζομαι απόλυτα την ανησυχία των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου και των καταστημάτων εστίασης.
 
Η ανησυχία αυτή απλώνεται, πλέον, σε ολόκληρο το πλέγμα της νησιωτικής οικονομίας και ιδιαίτερα στον τουρισμό μας.
 
Για κάποιους, ενδεχομένως, ο τουρισμός να μην σημαίνει τίποτα, εμείς όμως ξέρουμε ότι σε αυτόν στηρίζεται η τοπική οικονομία.
 
Η κυβέρνηση οφείλει να αντισταθεί στην απαίτηση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, όπως αντιστάθηκε και η προηγούμενη κυβέρνηση.
 
Οφείλει να μην προχωρήσει σε πρόσθετους φόρους που θα καταστήσουν πιο ακριβό το τουριστικό μας προϊόν και θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
 
Είναι ζήτημα επιβίωσης για τα νησιά του Αιγαίου.
 
Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει η μέγιστη φορολογική επιβάρυνση για τον τουρισμό, την εστίαση και τα εμπορικά καταστήματα στα νησιά, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα»