Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας,  αναδεικνύοντας την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η υπάρχουσα δύναμη δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες αστυνόμευσης ολόκληρου του νησιού, τις ανάγκες διεκπεραίωσης του διοικητικού βάρους και της εξυπηρέτησης των πολιτών που έχουν επωμιστεί οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι και επιπρόσθετα, των αναγκών ασφαλείας στο αεροδρόμιο του νησιού και στα δικαστήρια.

Με οργανική δύναμη 25 ατόμων και παρόντες 21 άτομα, είναι φύσει αδύνατον να αντεπεξέλθει το αστυνομικό τμήμα Καλύμνου στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, οι οποίες πολλαπλασιάζονται την τουριστική περίοδο.

Ο Βουλευτής ζητά, στα πλαίσια της επαναδιάταξης της διάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα νησιά, να αυξηθεί η οργανική δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου.

Παράλληλα, ζητά την ενίσχυση του με προσωπικό εν όψει της τουριστικής περιόδου, καθώς η απόσπαση ενός (1) μόνο αστυνομικού δεν επαρκεί.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

18.04.2019, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ