Την άνιση αντιμετώπιση δύο κατηγοριών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι, σύμφωνα με το νέο ειδικό μισθολόγιο που ψηφίστηκε στις 17-05-2017 με αριθμό Φ.Ε.Κ. 74 (Ν.4472/2017) οι Πυροσβέστες μη παραγωγικής Σχολής, με τη συμπλήρωση του 29ου έτους υπηρεσίας τους και για τα υπόλοιπα 11 έτη υπηρεσίας, δεν έχουν καμία βαθμολογική ή μισθολογική εξέλιξη με το υπάρχων καθεστώς.

Το ίδιο ισχύει και για τους Πυροσβέστες που έχουν φοιτήσει σε παραγωγική Σχολή (Πυρονόμοι), μετά τη συμπλήρωση του 32ου έτους υπηρεσίας τους και για τα υπόλοιπα 8 έτη υπηρεσίας (συνταξιοδότηση όλων στα 40 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας).

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση συνιστά άνιση αντιμετώπιση εις βάρος των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος που δεν έχουν κίνητρα και καμία βαθμολογική ή μισθολογική εξέλιξη αντίστοιχα, με τη συμπλήρωση του 29ου έτους υπηρεσίας τους ή του 32ου έτους αντίστοιχα.

Όλα τα παραπάνω, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα δικαιώματα που απολαμβάνουν συνάδελφοί τους που υπηρετούν στο Στρατό, την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, όπου με τα χρόνια υπηρεσίας έχουν το δικαίωμα βαθμολογικής εξέλιξης, πράγμα το οποίο (ελλείψει Βαθμολογίου), δεν ισχύει για το Πυροσβεστικό Σώμα.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Βουλευτή.

19.02.2019, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΝΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ