Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη λαθρομετανάστευση χώρες όπως η Ελλάδα ή η Ιταλία και τα οποία δεν έχουν τη διάσταση που πρέπει ούτε και αντιμετωπίζονται ως ευρωπαϊκά προβλήματα.
Θα σας έλεγα ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα στο Βορρά, υποτιμούν αυτό το πρόβλημα και είναι εφησυχασμένες.
Το ίδιο σημαντική θεωρώ και την ανάδειξη των θαλάσσιων πολιτικών στο εγγύς μέλλον, προοπτική με πολλαπλή στόχευση.
Κυρίως, όμως, είναι μία ευκαιρία να τεθεί το αίτημα για περισσότερη Ευρώπη στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης και της ευημερίας για όλους. Σε αυτές τις αρχές στηρίχθηκε η ευρωπαϊκή ιδέα και έγινε ελκυστική για τους λαούς της Ευρώπης.
 
 
2. Ο Σύριζα εμφανίζεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενώ υπάρχει ένταση και πόλωση με εκατέρωθεν κατηγορίες ανάμεσα στη Ν.Δ και τον Σύριζα. Θεωρείτε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση;
 
– Η πόλωση και η οξύτητα προσφέρουν κακές υπηρεσίες σε αυτή τη συγκυρία. Υπάρχει μία ακραία ρητορική, προσωπικά δεν νιώθω την ανάγκη να καταφύγω σε αυτήν ούτε να την δικαιολογήσω.
Ο τόπος χρειάζεται ευρείες συνεργασίες. Είμαστε στην πιο κρίσιμη συγκυρία, επιβεβαιώνεται το πρωτογενές πλεόνασμα και η χώρα έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να διεκδικήσει μία συνολική διευθέτηση του χρέους, προκειμένου να απελευθερωθεί η αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Αυτή η προσπάθεια είναι προσπάθεια της Ελλάδας και όχι της κυβέρνησης, κάτι που δεν έχει αντιληφθεί ο Σύριζα.
Σε ό,τι αφορά στις δημοσκοπήσεις, θα σας έλεγα ότι αποτελούν μία στιγμιαία αποτύπωση. Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι απαιτείται πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν την κυρίαρχη στρατηγική επιλογή της χώρας που είναι η συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο κοινό νόμισμα.
Είναι καιρός ο Σύριζα να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να πολιτεύεται με υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν, με μία ρητορική που θα την βρει μπροστά του. 
Το δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο το έχουν ξεπεράσει οι εξελίξεις και ο χρόνος. Το πρόγραμμα και η δανειακή σύμβαση ολοκληρώνονται και τώρα πρέπει να δούμε δύο πράγματα.
Την ελάφρυνση και διευθέτηση του χρέους αλλά και την επιτάχυνση της πορείας για τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου για τη χώρα.
Αυτή είναι υπόθεση όλων των πολιτικών δυνάμεων, είναι απαίτηση όλων των πολιτών.
 
 
3. Αναλάβατε μία πρωτοβουλία την εβδομάδα που πέρασε. Ζητήσατε την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να υπάρξει εφαρμογή της ρήτρας νησιωτικότητας. Τι θα σημαίνει αυτό για τον πολίτη των νησιών και γιατί δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα;
 
-Η ρήτρα νησιωτικότητας απέκτησε νομοθετική ισχύ μόλις πριν από 10 μήνες. Είναι κορυφαία θεσμική παρέμβαση και τομή, δίνει νόημα και ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της νησιωτικότητας και στο άρθρο 101 του Συντάγματος.
Προβλέπει ότι σε κάθε νόμο του Κράτους και σε κάθε απόφαση πρέπει να συνυπολογίζονται οι συνέπειες αυτού του νόμου ή της απόφασης στις νησιωτικές περιοχές, στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών. Και να αντισταθμίζονται με ανάλογα μέτρα και διορθωτικές παρεμβάσεις.
Ζητήσαμε από τον Πρωθυπουργό την προσωπική του παρέμβαση ώστε να αποκτήσει οριζόντια εφαρμογή η ρήτρα της νησιωτικότητας. ‘Όχι μόνο σε κάθε νόμο αλλά και σε κάθε πράξη της εκτελεστικής εξουσίας και της δημόσιας διοίκησης.
Η ρήτρα νησιωτικότητας αποτελεί νόμο του Κράτους εδώ και 10 μήνες, δώσαμε πραγματική μάχη για να περάσει, την αναδείξαμε ως στόχο στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα για το Ν.Αιγαίο και σε ότι με αφορά, δεν είμαι διατεθειμένος να την απεμπολήσω ούτε να επιτρέψω να καταστεί γράμμα κενό περιεχομένου.
Οι Υπουργοί αλλά και η δημόσια διοίκηση οφείλουν να σέβονται τους νόμους που έχουν ψηφιστεί, ένας από αυτούς είναι η θέσπιση της ρήτρας νησιωτικότητας και είναι καιρός να υπάρξει οριζόντια εφαρμογή της.
Με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπιστούν ανισότητες, θα αντιληφθούν όλοι τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών όταν διαμορφώνουν ένα νόμο ή επιχειρούν να διαμορφώσουν μία διοικητική απόφαση και ένα κανονιστικό πλαίσιο. Ιδιαίτερα σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι η υγεία.
 
 
 
4. Πως θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας Υγείας στα νησιά της Δωδεκαννήσου;
 
-Είναι και αυτό ένα ζήτημα που συνδέεται με τη ρήτρα νησιωτικότητας. Δεν μπορεί να υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο για την υγεία ή να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να υπολογίζονται οι ιδιαίτερες συνθήκες, που επικρατούν στα νησιά.
Σήμερα υπάρχει υποστελέχωση στις δομές δημόσιας υγείας σε πολλά νησιά. Γιατί υπάρχει αυτό το φαινόμενο; 
Γιατί ελάχιστοι γιατροί επιλέγουν να υπηρετήσουν σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές, χρειάζονται κίνητρα για να εξαλείψουν τις ανισότητες και τα ιδιαίτερα προβλήματα.
Αν δεν υπάρξουν θα είμαστε εδώ και θα συζητάμε συνέχεια τα ίδια πράγματα.
Το λέω και το φωνάζω από την πρώτη μέρα που είμαι βουλευτής και αυτό δεν αφορά μόνο στον τομέα της υγείας. Θα σας δώσω και ένα άλλο παράδειγμα, που εμπίπτει στην αρμοδιότητα των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αφορά την απόφαση για την ενδοδημοτική κινητικότητα των υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης.
Είναι μία σωστή απόφαση που έχει εφαρμογή, μόνο στο αστικό περιβάλλον και στην ηπειρωτική χώρα, Όχι στα νησιά.
Κάθε νησί αποτελεί και ένα δήμο, δεν μπορεί να μεταταγούν δημοτικοί υπάλληλοι σε άλλο δήμο. Γιατί υπάρχει το πρόβλημα της γεωγραφικής ασυνέχειας, δεν μπορούν να μετακινούνται καθημερινά στο χώρο εργασίας τους και μετά να επιστρέφουν στα σπίτια τους.
Κάποιος που μένει στην Αττική μπορεί να μπει στο μέτρο της κινητικότητας, να μεταταγεί σε άλλο δήμο. Στα νησιά αυτό δεν γίνεται. 
Ορθολογισμός χρειάζεται λοιπόν και συνυπολογισμός, σε κάθε νόμο ή απόφαση, των ιδιαιτεροτήτων των νησιωτικών περιοχών.
 
 
5. Μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν τα καταστήματα του ΙΚΑ στον Αρχάγγελο και στην Κάρπαθο; Αν όχι πως θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι;
 
-Επιβάλλεται να συνεχιστεί η λειτουργία τους. Ήμουν ο πρώτος που στηλίτευσε την αυθαίρετη και πρωτοφανή κίνηση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ να ζητήσουν από τους δήμους Ρόδου και Καρπάθου να αναλάβουν τα λειτουργικά έξοδα και τις δαπάνες στέγασης των υποκαταστημάτων για να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Κάποιοι οφείλουν να καταλάβουν ότι τα νησιά μας έχουν ιδιαιτερότητες, δεν μπορούν να λαμβάνουν ή να επιβάλλουν αποφάσεις με την ενιαία μεζούρα της δημοσιονομικής προσαρμογής. Αν αναστείλει τη λειτουργία του ένα υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Αττική, ο ασφαλισμένος μπορεί να πάει σε κάποιο άλλο για να εξυπηρετηθεί.
Αν συμβεί αυτό στην Κάρπαθο, που θα πάει ο πολίτης. Θα τον αναγκάσουμε να μετακινηθεί σε άλλο νησί;
Έχουν συνειδητοποιήσει, όσοι απεργάζονται τέτοια σχέδια, τι σημαίνει αυτό και τι συνέπειες έχει;
Όσα για εμάς θεωρούνται αυτονόητα, δεν είναι για τους άλλους. Για αυτό και πρέπει να δίνουμε μάχες για να επιβάλουμε και να αναδείξουμε τα αυτονόητα, να υπερασπιστούμε τον τόπο μας.
Δεν σας κρύβω ότι όλο αυτό με εξοργίζει, δεν σκοπεύω όμως να δείχνω ανοχή απέναντι σε παράλογες και άδικες αποφάσεις. 
 
 
6. Είστε ικανοποιημένος με τον τρόπο που έχουν διαμορφωθεί οι ακτοπλοϊκές και οι αεροπορικές συγκοινωνίες στο νομό μας;
 
– Θεωρώ ότι πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα συνδυασμένων μεταφορών.
Ο στόχος πρέπει να είναι η αξιόπιστη συγκοινωνία. Η είσοδος νέων εταιρειών στην εσωτερική αγορά των αερομεταφορών δημιουργεί νέα δεδομένα, ο ανταγωνισμός που θα υπάρξει θα μεταφραστεί σε καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και σε φθηνότερες τιμές. Είναι θετικό ότι δύο νέες εταιρείες θα εκτελούν δρομολόγια σε Ρόδο και Κω.
Όταν διαμορφώνονται μονοπωλιακές καταστάσεις, υπάρχουν στρεβλώσεις.
Από εκεί και πέρα, υπάρχει η δυνατότητα να βελτιωθούν και οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Η μείωση του ΦΠΑ αλλά και άλλων επιβαρύνσεων στην τιμή του εισιτηρίου θα οδηγήσει σε φθηνότερα εισιτήρια. Απαιτείται επίσης απόλυτος εξορθολογισμός στις επιδοτούμενες γραμμές, να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες και να μην υπάρχει κατασπατάληση πόρων.
 
 
7. Είμαστε στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές. Η Ν.Δ τι επιλογές πρέπει να κάνει στο Δήμο της Ρόδου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου; 
 
– Σε ό,τι με αφορά, δεν λειτουργώ με αποκλεισμούς, δεν με αφορούν οι παραγοντισμοί και οι μικροϋπολογισμοί.
Τα κόμματα οφείλουν να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να επιβάλουν τις επιλογές τους στην κοινωνία στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όσοι επιμένουν να λειτουργούν με όρους του παρελθόντος, θα αναγκαστούν να προσγειωθούν στην πραγματικότητα.
Η αυτοδιοίκηση αποτελεί πεδίο συγκλίσεων και όχι επιβεβαίωσης κομματικών σχηματισμών και σκοπιμοτήτων.
Οι άξιοι και οι ικανοί, αυτοί που ξεχωρίζουν για τη δραστηριότητα και τις προτάσεις τους στην κοινωνία, δεν μπορεί να εμποδίζονται. Δεν μπορεί να τους αγνοούν τα κόμματα ή να επιβάλουν κομματικούς υποψηφίους με όρους του παρελθόντος.
Είμαι βέβαιος ότι σε αυτές τις εκλογές, η ίδια η κοινωνία θα επιβάλει τους νέους όρους στην επιλογή και ανάδειξη των υποψηφίων και όποιος δεν ”παίξει” με αυτούς τους όρους θα χάσει. Η Ν.Δ αντί να χρίσει πρέπει να στηρίξει έντιμους, άξιους και ικανούς ανθρώπους, να κινηθεί σύστοιχα με τις τοπικές κοινωνίες.
 
8. Πως σχολιάζετε το πάρτι με τα δάνεια που λαμβάνονταν από τα ΕΛΤΑ χωρίς να αξιοποιούνται με τον τρόπο που πρέπει;
 
– Είμαι νέος στην πολιτική, δεν έχω εξαρτήσεις και δεν κάνω εκπτώσεις.
Η θέση μου είναι ξεκάθαρη, πρέπει να ερευνηθούν όλες οι υποθέσεις από την Δικαιοσύνη και να καταλογιστούν ευθύνες.
Οι τράπεζες απέκτησαν κεφαλαιακή επάρκεια με χρήματα που μετακυλίστηκαν στο δημόσιο χρέος, δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα.
Το πάρτι έχει τελειώσει.