«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι διαλύει την ελληνική παραγωγή, μετά τον τουρισμό συνεχίζει να υπερφορολογεί και τους ελάχιστους εναπομείναντες δυναμικούς κλάδους της οικονομίας μας.
 
Η επιβολή ειδικού φόρου 0,4 ευρώ ανά λίτρο κρασί, διαλύει τον κλάδο της ελληνικής οινοποιίας και θα έχει αρνητικές συνέπειες στην τουριστική αγορά, που αποτελούσε μια καταναλωτική βάση για το ελληνικό κρασί.
 
Καμία άλλη οινοπαραγωγός χώρα της Ευρώπης δεν έχει επιβάλλει ειδικό φόρο στο κρασί.
 
Είναι σαφές ότι αυτή η εξέλιξη ενισχύει τα προϊόντα εισαγωγής,  και οδηγεί σε αδιέξοδο 700 οινοποιεία που απασχολούν πάνω από 20.000 εργαζόμενους, προσφέρουν εισόδημα σε 200.000 αμπελουργούς και  σημαντικά φορολογικά έσοδα, αφού ο ΦΠΑ στο κρασί έχει ενταχθεί στον υψηλότερο συντελεστή του 23%.
 
Πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα στρέφεται εναντίον ενός δυναμικού τομέα της εθνικής μας οικονομίας, που συνδέεται όχι μόνο με τον πρωτογενή τομέα αλλά και με το συνολικό τουριστικό προϊόν μας, ενώ διαθέτει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.
 
Αν ήθελε η κυβέρνηση να αναζητήσει τα έσοδα που της λείπουν θα μπορούσε να τα αναζητήσει με την επιβολή ειδικού φόρου στα εισαγόμενα ποτά και τσιγάρα αλλά και με τη συγχώνευση ή την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου.
 
Εμείς θα καταψηφίσουμε την καταστροφική αυτή επιλογή».