Το νησί έμεινε χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για 12 ώρες από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής, κάτι που ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Κόνσολας χαρακτηρίζει ως απαράδεκτο, αφού στο νησί υπάρχει και γεννήτρια της ΔΕΗ για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.
 
Το οξύμωρο είναι ότι δεν υπάρχει υπάλληλος της ΔΕΗ στο νησί για να θέσει σε λειτουργία τη γεννήτρια και να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο νησί, μέχρι να αντιμετωπιστεί η βλάβη στο δίκτυο.
 
Το γεγονός αυτό στηλιτεύει ο κ.Κόνσολας με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ.Μανιάτη αλλά και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ.Ζερβό.
 
Ο Μάνος Κόνσολας κατέθεσε και αναφορά στη Βουλή, με αποδέκτη τον κ.Μανιάτη.
 
Σε δήλωσή του ο Βουλευτής επισημαίνει:
 
” Η Νίσυρος έμεινε για 12 ολόκληρες ώρες χωρίς ρεύμα, γεγονός απαράδεκτο αν σκεφτεί κανείς ότι στο νησί υπάρχει εγκατεστημένη, σύγχρονη γεννήτρια, νέας τεχνολογίας που κόστισε 500.000 ευρώ. Πρέπει  να υπάρχει υπάλληλος της ΔΕΗ που να θέτει σε λειτουργία τη γεννήτρια.
 
Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τα ιδιαίτερα προβλήματα της νησιωτικότητας, αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου με τους ίδιους όρους που αντιμετωπίζουν την ηπειρωτική χώρα και τα αστικά κέντρα. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αν δεν έχει ρεύμα η Νίσυρος ή και άλλα νησιά δεν έχουν και νερό αφού οι αντλίες και οι αφαλατώσεις λειτουργούν με ρεύμα.
 
Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η ύπαρξη και η μόνιμη παρουσία ενός εξειδικευμένου υπαλλήλου της ΔΕΗ στο νησί, επιφορτισμένου με το έργο της λειτουργίας και συντήρησης της γεννήτριας αλλά και της αντιμετώπισης ευρύτερων αναγκών, είναι θέμα ζωτικής σημασίας και δεν μετριέται με τη δημοσιονομική μεζούρα”.
 
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ.Κόνσολα έχει ως εξής:
 
Προς
Αξιότιμο Κύριο
Γιάννη Μανιάτη
Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας 
και Κλιματικής Αλλαγής
 
Κοινοποίηση
Αξιότιμο Κύριο
Αρθούρο Ζερβό
Πρόεδρο και 
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε.
 
Η Νίσυρος ηλεκτροδοτείται με υποβρύχια καλώδια από την Καρδάμαινα της Κω.
 
Στο νησί, υπάρχει και εφεδρική γεννήτρια, εγκατεστημένη στο παλαιό εργοστάσιο της ΔΕΗ, που μπορεί να τεθεί σε λειτουργία σε περίπτωση που υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης.
 
Πριν από λίγες ημέρες υπήρχε διακοπή της ηλεκτροδότησης, λόγω κακοκαιρίας, που η διάρκειά της ξεπέρασε τις 15 ώρες.
 
Την περασμένη Πέμπτη 14.11, στις 22.30, υπήρξε νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης που η διάρκειά της έφτασε τις 12 ώρες.
 
Και τις δύο φορές δεν τέθηκε σε λειτουργία η γεννήτρια νέας τεχνολογίας που κόστισε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ και είναι εγκατεστημένη στο νησί, ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις.
 
Αιτία , το γεγονός ότι δεν υπήρχε εξειδικευμένος υπάλληλος της ΔΕΗ για να την θέσει σε λειτουργία. Θα έπρεπε να έρθει είτε από την Κω είτε από την Κάλυμνο.
 
Τη χειμερινή περίοδο όμως, που οι καιρικές συνθήκες καθιστούν απαγορευτική την προσέγγιση στο νησί, τι θα γίνει;
 
Θα μείνει ένα νησί 1000 κατοίκων χωρίς ρεύμα για μέρες ;
 
Επισημαίνω επίσης τα παράπλευρα προβλήματα που δημιουργούνται από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στη Νίσυρο, όπως η παροχή νερού, η συντήρηση τροφίμων και η λειτουργία των ελάχιστων καταστημάτων που εφοδιάζουν με είδη πρώτης ανάγκης τους κατοίκους του νησιού. Επισημαίνω επίσης ότι στο νησί υπάρχουν γέροντες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και χρησιμοποιούν μηχανήματα παροχής οξυγόνου.
 
Θεωρώ ότι οι ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, επιβάλουν μία άλλη οπτική και αντιμετώπιση του προβλήματος.
 
Η Νίσυρος δεν ανήκει στην ηπειρωτική χώρα, εκεί που η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μπορεί να γίνει άμεσα. 
Οφείλετε να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος του προβλήματος.
 
Να τοποθετηθεί εξειδικευμένος υπάλληλος της ΔΕΗ , μόνιμα στο νησί, που να είναι σε θέση να λειτουργήσει άμεσα τη γεννήτρια.
 
Γιατί σήμερα αυτό δεν συμβαίνει, με αποτέλεσμα να υφίστανται οι πολίτες και το νησί τις συνέπειες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.
 
Ευελπιστώ ότι θα υπάρξει άμεση παρέμβαση από την πλευρά σας.
 
                                  Με εκτίμηση