Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει συγκεκριμένα προβλήματα που καταγράφηκαν , όπως τις τεράστιες ουρές αναμονής που δημιουργήθηκαν πρόσφατα στον αερολιμένα Ρόδου και ζητά να υπάρξει άμεση λύση στο πρόβλημα αφού το αεροδρόμιο της Ρόδου δεν είναι απλά ένα περιφερειακό αεροδρόμιο αλλά ένα διεθνές αεροδρόμιο από το οποίο διακινούνται εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου θέτει, επίσης, και το ζήτημα της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος στον Αερολιμένα Ρόδου.
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:
 
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Κύριο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Κύριο Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
 
 
ΘΕΜΑ: «ʼμεση αντιμετώπιση της πολύωρης ταλαιπωρίας των επιβατών στους χώρους των αναχωρήσεων του Αεροδρομίου Ρόδου Διαγόρας»
 
Κύριοι Υπουργοί,
 
Το αεροδρόμιο της Ρόδου εξυπηρετεί χιλιάδες πτήσεις και διακινεί εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2015 διακινήθηκαν 4.570 εκατομμύρια επιβάτες από το αεροδρόμιο της Ρόδου, το οποίο ήταν το τέταρτο σε κίνηση σε όλη την Ελλάδα.
 
Πρόσφατα, ο Σύλλογος εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψε σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επιβατών στους χώρους αναχώρησης του αεροδρομίου της Ρόδου Διαγόρας.
 
Τα προβλήματα αυτά αναδείχθηκαν και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρνητικές εικόνες και εντυπώσεις για τον τουρισμό μας.
 
Οι ουρές ταλαιπωρίας που δημιουργήθηκαν κατά τη διαδικασία αναχώρησης αποτελεί ένα ανησυχητικό φαινόμενο κατά τους μήνες αιχμής της τουριστικής περιόδου.
 
Έχουμε φτάσει στο σημείο να ζητείται από τους επιβάτες να βρίσκονται στο χώρο του αεροδρομίου τρεις ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης τους. Αυτό αποτελεί πρόσθετη ταλαιπωρία για τους επισκέπτες του νησιού, με πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις.
 
Ένας τουρίστας που διαμένει στη Νότια Ρόδο θα πρέπει να αναχωρήσει για το αεροδρόμιο, πέντε ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα της πτήσης του.
 
Οι μεγάλες καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο της Ρόδου προκαλούνται, κυρίως, από την έλλειψη προσωπικού ασφαλείας (security), που έχουν αναλάβει τη φύλαξη και τη διεκπεραίωση ελέγχων των επιβατών.
 
Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι η αδυναμία ανταπόκρισης του υπάρχοντος προσωπικού να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις τις ώρες αιχμής.
 
Πρόκειται για συμβατική υποχρέωση της εταιρείας που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο και η οποία πρέπει να τηρείται.
 
Σε αυτές τις συνθήκες, προστίθεται και το πρόβλημα υποστελέχωσης 50% του Αστυνομικού Τμήματος του Αερολιμένα Ρόδου, που με ελάχιστο προσωπικό  διενεργεί το διαβατηριακό έλεγχο στις εκτός Σέγκεν χώρες.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
 
1.Εάν γνωρίζουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν.
 
2.Εάν το αρμόδιο Υπουργείο προτίθεται να ενισχύσει, άμεσα, με προσωπικό το Αστυνομικό Τμήμα του Αερολιμένα Ρόδου.
 
 
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
 
Μάνος   Κόνσολας
 
Βουλευτής Δωδεκανήσου