Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα στη Ρόδο, έκανε την εξής δήλωση:

«Η εμφάνιση του κ. Πρωθυπουργού και του περιοδεύοντος θιάσου του στα Δωδεκάνησα, αφήνει μια πικρή γεύση.

Ένας Πρωθυπουργός που κινείται ανάμεσα στο ψέμα και στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και μια Κυβέρνηση, που το μόνο σχέδιο που έχει είναι να παραμείνει στην εξουσία, έστω και για μία ημέρα παραπάνω.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε στη Ρόδο για ανάπτυξη, αλλά λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στ’ Αφάντου, η κυβέρνησή του, εδώ και τρία χρόνια, έχει μπλοκάρει τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση των τελευταίων ετών στο γκολφ Αφάντου.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2014, αλλά τρία χρόνια μετά, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να δημιουργήσει εμπόδια. Αποτέλεσμα είναι να μην εισπράττει το Ελληνικό Δημόσιο 42,1 εκ. ευρώ από το τίμημα της παραχώρησης και να μην προχωρά η επένδυση των 300 εκ. ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου με τη διάθεση 50 εκ. ευρώ το 2018,τα οποία, φυσικά, δεν επαρκούν. Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών που θα αποδειχθεί στην πράξη. Δεν μιλάμε για πλήρη και καθολική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, αλλά για μια συμβολική εφαρμογή, με περιορισμούς και αποκλεισμούς.

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ είπε, για μία ακόμα φορά, ψέματα. Όλοι γνωρίζουν ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του «πούλησαν» τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.

Το επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος Επίτροπος, κ. Μοσκοβισί, που, επισήμως, είπε ότι ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης. Από την πρώτη μέρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άνοιξε το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Ο κ. Πρωθυπουργός δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για τους νέους φόρους που επέβαλλε στοχοποιώντας τα νησιά του Αιγαίου και τον τουρισμό.

Ο παραλογισμός των φόρων που επέβαλλε ο κ. Τσίπρας πλήττουν την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας. Με ΦΠΑ 13% στη διαμονή, 24% στην εστίαση, αύξηση του ΕΝΦΙΑ, προκαταβολή φόρου 100%, φόρο διανυκτέρευσης και υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.

Μια χώρα στην οποία 4 εκατομμύρια πολίτες έχουν χρέη προς την Εφορία, μια χώρα στην οποία υπάρχουν capital controls, μια χώρα που ένας πολίτης πρέπει να δίνει το 75% του εισοδήματός του σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, δεν είναι μια κανονική χώρα.

Έχει έρθει η ώρα να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με το χθες αλλά, κυρίως, με τα ψέματα».