Η ερώτηση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα.
 
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι το ποσοστό υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου σε γιατρούς,  νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, είναι από τα πιο υψηλά σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ τονίζει τα προβλήματα λειτουργίας και την έλλειψη προσωπικού σε κρίσιμους και νευραλγικούς τομείς, όπως είναι το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, η Καρδιολογική Κλινική και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
 
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει:
 
«Είναι δεδομένο ότι τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου δεν προσφέρονται για ασκήσεις πολιτικής και κομματικής σκοπιμότητας.
 
Πέρα από τις κλινικές που έχουν σταματήσει να λειτουργούν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και η Καρδιολογική Κλινική, είναι τραγικό το ποσοστό υποστελέχωσης του νοσομομείου. Από τους 158 μόνιμους γιατρούς που θα έπρεπε να υπάρχουν, υπηρετούν μόνο 78.
 
Το νοσοκομείο της Ρόδου δεν είναι ένα απλό επαρχιακό νοσοκομείο, έχει υπερτοπική εμβέλεια.
 
Όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να υπάρξουν λύσεις.
 Η Πολιτεία οφείλει να καταλάβει ότι αν δεν λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο, θα αυξηθεί ο αριθμός των διακομιδών και το δημοσιονομικό κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
 
Έχω καταθέσει πρόταση για τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν σε όσους γιατρούς επιλέξουν να υπηρετήσουν σε δομές δημόσιας υγείας στα νησιά.
 
Είναι γνωστό ότι είχα κάνει αναλυτική παρέμβαση για τα προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου της Ρόδου. Επέλεξα να προχωρήσω στην κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης για να προκαλέσω και συζήτηση για τα προβλήματα αυτά στην Ολομέλεια της Βουλής».
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Κόνσολα.
 
Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Η     Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας
 
ΘΕΜΑ: «Υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και προβλήματα λειτουργίας σε νευραλγικούς τομείς»
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου αποτελεί μια δομή δημόσιας υγείας με υπερτοπική εμβέλεια. 
 
Ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο καλείται να καλύψει τις ανάγκες φροντίδας υγείας πάνω από 500.000 ανθρώπων, αφού στους μόνιμους κατοίκους του νομού έρχονται να προστεθούν και οι χιλιάδες επισκέπτες.
 
Δυστυχώς, το μεγαλύτερο πρόβλημα του νοσοκομείου είναι η υποστελέχωσή του σε ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό. Ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται διαρκώς με αποτέλεσμα το ποσοστό υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου να είναι από τα υψηλότερα σε πανελλαδική κλίμακα με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των κλινικών του νοσοκομείου.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι κρίσιμοι και νευραλγικοί τομείς του νοσοκομείου, όπως η Καρδιολογική Κλινική και το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας λόγω της έλλειψης προσωπικού, ενώ είναι σχεδόν αδύνατη η κάλυψη των αναγκών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
 
1. Εάν γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα.
 
 
O ερωτών Βουλευτής
 
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου