, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. 
 
Η Πολιτεία δεν συνέδραμε τις επιχειρήσεις που επλήγησαν ούτε και τις αντιμετώπισε με τα κριτήρια που αντιμετώπισε επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από πλημμύρες σε άλλες περιοχές όπως π.χ στον Έβρο. 
 
Δεν προχώρησε στο ”πάγωμα” για ένα εξάμηνο των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, προκειμένου να τους δοθεί ο χρόνος να επουλώσουν τις πληγές τους χωρίς να επωμίζονται τα συγκεκριμένα βάρη και ιδιαίτερα σε μια δύσκολη συγκυρία. 
 
Ζημιές και μάλιστα εκτεταμένες υπέστησαν και οι οικοσκευές νοικοκυριών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταγραφής των συνεργείων που συνέστησε ο Δήμος Ρόδου, στη δημοτική ενότητα Ιαλυσού υπέστησαν ζημιές 226 νοικοκυριά, στις Πεταλούδες 11, σε Αφάντου και Καλλιθέα 27 και στη Λίνδο 8. 
 
Το συνολικό ποσό που απαιτείται για τις αποζημιώσεις των οικοσκευών αυτών των νοικοκυριών ανέρχεται σε 577.433, 67 ευρώ και πρέπει να καταβληθεί άμεσα, προκειμένου να ανακουφιστούν τα συγκεκριμένα νοικοκυριά και να αποκτήσουν τον απαραίτητο οικιακό εξοπλισμό τους. 
 
Είναι δεδομένο ότι οι 4 μήνες που έχουν περάσει, επιτείνουν το πρόβλημα. 
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
 
1. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα καταβολής των αποζημιώσεων για τις οικοσκευές στα πληγέντα νοικοκυριά και αν προτίθεται να επιταχύνει τη σχετική διαδικασία. 
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
 
Μάνος Κόνσολας