Επτά μήνες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου και τρεις μήνες πριν την ολοκλήρωσή της, δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα στους Λειψούς καθηγητής πληροφορικής.

Το θέμα αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας ότι σε λίγο καιρό, οι μαθητές των Λειψών θα εξεταστούν στο μάθημα της πληροφορικής στις πανελλαδικές εξετάσεις, χωρίς να έχουν κάνει μάθημα.

Ο κ. Κόνσολας θέτει ζήτημα άνισης αντιμετώπισης και παραβίασης των κανόνων της ισονομίας στην αντιμετώπιση των μαθητών στους Λειψούς σε σχέση με τους μαθητές των σχολείων της υπόλοιπης Ελλάδας.

Τονίζει, επίσης, ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που καλούνται για την πλήρωση της θέσης δεν ανταποκρίνονται, κάτι που αποδεικνύει ότι η κατάργηση της ρήτρας διετούς αποκλεισμού από τους πίνακες για όσους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αρνηθούν να καλύψουν θέσεις, ουσιαστικά, εντείνει τα προβλήματα υποστελέχωσης των δομών της εκπαίδευσης στα ακριτικά νησιά.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

18.02.2019, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ