Συγκεκριμένα ζητήματα για την αναβάθμιση της λειτουργίας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, θέτει με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας.

Αναφέρει ότι η λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο είναι μια κίνηση με θετικό πρόσημο για το νησί αλλά και για τη ναυτική εκπαίδευση αλλά η λειτουργία αυτή θα πρέπει να είναι πλήρης, αναβαθμισμένη και να έχει προοπτικές βιωσιμότητας και περαιτέρω ανάπτυξης.

Ο Μάνος Κόνσολας θέτει 4 ζητήματα, στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε :

1ον) Να υπάρξει και λειτουργία Σχολής Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού πέρα από τη Λειτουργία της Σχολής Πλοιάρχων.

2ον) Να ενταχθεί η ΑΕΝ Καλύμνου, ως επιλογή στο μηχανογραφικό για τις πανελλαδικές εξετάσεις της περιόδου 2018-2019, αφού η στελέχωση της με σπουδαστές τη φετινή χρονιά έγινε με μεταγραφές από άλλες ΑΕΝ και μέσω των ΕΠΑΛ.

3ον) Να δημιουργηθεί οργανισμός για τη λειτουργία της ΑΕΝ Καλύμνου και να συσταθούν θέσεις μονίμων καθηγητών με γνώση και συνάφεια του αντικειμένου , προκειμένου να μην καλύπτονται με αποσπάσεις εκπαιδευτικού προσωπικού οποιασδήποτε βαθμίδας. Μάλιστα ο πρώην Υπουργός κ.Κουρουμπλής είχε ανακοινώσει τη δημιουργία 12 θέσεων μονίμων καθηγητών στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου αλλά η εξαγγελία αυτή δεν υλοποιήθηκε.

4ον) Να ενισχυθεί με τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό η ΑΕΝ Καλύμνου. Αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας από τη στιγμή που για το κτήριο στο οποίο στεγάζεται δεν καταβάλει αντίτιμο αφού έχει προσφερθεί από το Δήμο.

Η συζήτηση της ερώτησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ.Κόνσολα.

16.10.2018, ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ_ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ