Το πρόβλημα της ακινητοποίησης της μεγάλης πλειοψηφίας των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ στη Ρόδο, λόγω της έλλειψης καυσίμων και των ανεξόφλητων οφειλών που υπάρχουν προς τον προμηθευτή, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι όταν τα περιπολικά και τα οχήματα της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου δεν μπορούν να κινηθούν λόγω έλλειψης καυσίμων, τότε προκύπτει μέγα θέμα για τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του Κράτους.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι το Υπουργείο είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, το οποίο συνιστά όνειδος, προκαλεί δυσμενή και αρνητικά σχόλια  για τη χώρα και κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.

Θέτει ζήτημα ευθυνών για το γεγονός ότι δεν υπήρξε έγκαιρη εξόφληση των οφειλών προς τον πρατηριούχο, ώστε να μην ακινητοποιηθεί η πλειοψηφία των οχημάτων της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και ζητά να υπάρξει άμεση εξόφληση των οφειλομένων.

Παράλληλα, αναδεικνύει το πρόβλημα της παλαιότητας του στόλου οχημάτων της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, τα οποία όταν δεν είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης βενζίνης, ακινητοποιούνται λόγω των συχνών βλαβών που παρουσιάζουν.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας  επισημαίνει:

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή και απαράδεκτη κατάσταση.

Τα πρωτογενή πλεονάσματα που παρουσιάζει η κυβέρνηση, συνδέονται με τη στάση πληρωμών που έχει κάνει όπως στη προκειμένη περίπτωση. Μόνο που αυτή η στάση πληρωμών οδηγεί στην ακινητοποίηση των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ στη Ρόδο λόγω έλλειψης καυσίμων και σε έλλειμμα ασφαλείας».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

17.10.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ