Ο κ.Κόνσολας, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο, τόνισε:
 
” Το έργο, πρέπει να ολοκληρωθεί. Αποτελεί κορυφαία αναπτυξιακή υποδομή.
 
Εντός της εβδομάδας θα έχω συνάντηση και με τον Υπουργό κ.Τσαυτάρη και με τον Υφυπουργό κ.Χαρακόπουλο για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες και να τεθούν πλέον συγκεκριμένα και αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για όλα όσα έχουν προηγηθεί, για ένα έργο που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί αφού χρονολογείται από το Β’ ΚΠΣ. Δυστυχώς, σήμερα έχει απενταχθεί και θα πρέπει να ολοκληρωθεί με εθνικούς πόρους.”
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου συζήτησε με τους αγρότες της περιοχής για τις προοπτικές αναγέννησης του πρωτογενούς τομέα.
 
Χαρακτήρισε ως πρόκληση και μεγάλη ευκαιρία την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014-2020 και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις και στόχους.
 
” Μέσα από το σχεδιασμό της νέας ΚΑΠ, μπορούμε να διεκδικήσουμε μικρά επιχειρησιακά προγράμματα, έως 70.000 ευρώ, για την πρώτη εγκατάσταση και ενίσχυση νέων αγροτών αλλά και για βελτίωση και εγκατάσταση νέων καλλιεργειών.
 
Χρειαζόμαστε νέο δυναμικό που θα ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα. Μία δυναμική γεωργία, με σημεία αναφοράς την ποιότητα, την ταυτότητα των προϊόντων και την  τυποποίηση. Συνεταιριστικά σχήματα, σύγχρονα και ευέλικτα, που θα πετυχαίνουν καλύτερες τιμές για τους αγρότες και θα παίζουν κυρίαρχο ρόλο στο σύστημα εμπορίας και διανομής”, επισήμανε ο κ.Κόνσολας.
 
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ξεκινά και η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων στους αγρότες ενώ δεσμεύθηκε για τη διοργάνωση μιας ανοιχτής ημερίδας και διαδικασίας διαλόγου για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου του νησιού.